bureau IFA, masters in space Chasséstraat 48, 1057 JH Amsterdam 020 6120104    www.bureau-ifa.nl

www.hefhuis.nl

bureau IFA, masters in space / HEFhuis©

Waar be-leven samenkomt

Interieur, architectuur en omgeving zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De relatie tussen binnen en buiten is dan ook essentieel. De projecten die bureau IFA masters in space heeft gerealiseerd, worden gekenmerkt door dit evenwicht. Ze zijn vernieuwend met flexibiliteit en beweging voor een optimale gebruiksmogelijkheid. Tijdloos, puur en duurzaam. Nu en voor in de toekomst. Daarnaast zijn daglichttoetreding, ruimte, structuur, functie en beleving van groot belang.

Het team van het bureau is voorloper op het gebied van verduurzamen en milieuvriendelijk bouwen. Er worden nieuwe methodieken ontwikkeld voor het aanpassen van bestaande bouw en het realiseren van nieuwbouw. Toekomstbestendig en flexibel. Met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Goed voorbeeld daarvan is de ontwikkeling van het HEFhuis©-concept.

In de ruim eenentwintig jaar dat het bureau bestaat zijn er in Nederland (en ver daarbuiten) een groot aantal projecten gerealiseerd op het gebied van ver- en nieuwbouwprojecten, van renovaties van (rijks)monumenten, funderingsherstel en het realiseren van onderkelderingen, dakterrassen en buitenruimten tot en met het vormgeven van complete interieurs, inclusief het ontwikkelen van maatwerkmeubels.

Aan de basis staan Bart Melk en Nicoliene Papenburg. ‘Elk ontwerp is uniek en persoonlijk. We gaan graag op zoek naar de (on)mogelijkheden. Om zo de wensen van onze opdrachtgevers maximaal te vertalen door de integratie van creativiteit en kennis van ons bureau.’

Al onze ontwerpen/projecten zijn maatwerk. Bij ons krijgt u persoonlijk, deskundig en onafhankelijk advies. Het hele traject – van ontwerp tot en met de realisatie en oplevering – kan worden begeleid.

HEFhuis©

Nederland verandert. De wereld verandert. Tijd van beweging, tijd voor HEFhuis. Bureau IFA weet wat er bij (ver)bouwen komt kijken, heeft originele, vernieuwende ideeën en is voorloper op het gebied van verduurzamen en milieuvriendelijk bouwen.

De ontwikkeling van het HEFhuis©, een flexibel en onderscheidend woonconcept, is daar een goed voorbeeld van. Het is een multifunctionele prefabwoning, geschikt om overal ter wereld in ieder klimaat en op iedere ondergrond te plaatsen en te bewonen en kan eenvoudig ingepast worden in een landelijke omgeving of bij een stedenbouwkundige uitbreiding.

Het kan off-grid zowel vrijstaand als geschakeld geplaatst worden en is multi-inzetbaar. Het modulair systeem wordt opgebouwd uit een multi-flexibel staketsel en kan in verschillende verschijningsvormen gerealiseerd worden. De vormgeving van het exterieur is steeds anders door het toepassen van verschillende daktypen en inhangbare gevels. De woningbasis is maximaal geïsoleerd, kan aangekleed, vergroot of verkleind worden en is (vrijwel) onbeperkt uitbreid- en koppelbaar. Het huis kan desgewenst aangepast worden aan nieuwe technologieën en externe omstandigheden en aan de leefgewoonten, gezinssamenstelling en woonwensen van de bewoners. Door het drijvende vermogen en een innovatief liftprincipe is het mogelijk om HEFhuis© op en in het water te plaatsen en dat is prettig in gebieden die kunnen overstromen. Er kan een etage bijgeplaatst of weggehaald worden, het dak en de gevel zijn liftbaar ten opzichte van de plattegronden waardoor het geheel zichzelf kan opliften of sluiten als er gevaar dreigt.

Het concept kan dus eenvoudig aangepast worden aan weersinvloeden en andere wisselende omstandigheden. Binnen zijn de ruimten vrij indeelbaar en verder ook geheel op maat: ze kunnen voorzien worden van allerlei intelligente opties.

Een belangrijk kenmerk is dat het een heel duurzaam concept is. HEFhuis© is te koop en heeft een Cradle to Cradle, circulair traject conform een leaseprincipe, het heeft een lange levensduur door zijn modulaire opbouw en is aanpasbaar aan nieuwe technologieën. Het creëert een ultiem thuisgevoel omdat de woning geschikt is voor iedereen, waar ook ter wereld en kan meegroeien al naar gelang de wensen en leefomstandigheden van de bewoners (zie www.hefhuis.nl).

Chasséstraat 48, 1057 JH Amsterdam I 020 6120104 I www.bureau-ifa.nl / www.hefhuis.nl

Fotografie: Matthijs Borghgraef
Fotografie: Onno Roozenf
Fotografie: bureau IFA