Bureau MT    Dollardstraat 134, 3812 EP Amersfoort      033 4450375    www.bureaumt.nl

Bureau MT

Duurzame architectuur die aanvoelt als een warme jas

De moderne architectuur van Marco Tavenier valt op door de strakke detaillering en open plattegronden, waarbij de verschillende ruimten door hoogteverschillen en materiaalgebruik gedefinieerd worden. Omgevingselementen als landschap en bestaande architectuur worden door hem op een eigentijdse manier geïnterpreteerd. De woonhuizen die Tavenier heeft gerealiseerd zijn energiezuinig en volledig op maat van de opdrachtgever ontworpen. Tavenier: ‘Ik combineer interieur-, exterieur- en tuinarchitectuur en vertaal de wensen van mijn opdrachtgever in een ontwerp en bouwplan. Het resultaat is een op maat gesneden “warme jas”. Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt, comfort en praktisch gebruik worden niet uit het oog verloren. Duurzame maatregelen moeten niet in de weg zitten.’

In de moderne, energiezuinige villa in Vathorst wordt gebruikgemaakt van passieve zonne-energie. De villa heeft grote glaspartijen en flinke dakoverstekken die te grote opwarming voorkomen. Uitgangspunt bij het ontwerp van de eilandwoning (De Bron) was het uitzicht over de waterplas. De woonruimten zijn in de breedte naast elkaar geplaatst en hebben over de hele breedte grote glaspuien.

Villa Trompenberg in Hilversum is gebouwd op de plek van een klein, verouderd huisje. De uitdaging was om binnen het bestaande bouwvlak een totaal andere, moderne woning te ontwerpen. De relatie met de tuin is bij dit huis heel belangrijk, wat onder andere tot uitdrukking komt in de schuifdeuren op de hoek. Als deze deuren opengezet worden, lopen binnen en buiten naadloos in elkaar over. Deze villa is onlangs bekroond met de publieksprijs van de Hilversumse Architectuurprijs 2015-2016.

De Bron – Amersfoort
Prijsindicatie ontwerp-, bouwbegeleiding- en bouwkosten: ± € 295.000,- (incl. btw). Vloeroppervlak: 181 m2. Inhoud woning: 545 m3. Constructiemethode: staalframebouw. Gevelmateriaal: stucwerk en hout. Hoge isolatiewaarde: Rc 6,0.

Zuidsingel 8a, 3811 HA Amersfoort I 033 4328242 I www.bureaumt.nl

 

Fotografie: Martijn Heil

Fotografie: Marco Tavenier