Bureau Rowin Petersma    Van Reenenstraat 17, 1051 JA Amsterdam      020 4860118 / 06 55737755    www.rowinpetersma.nl

Bureau Rowin Petersma

Het bureau van Rowin Petersma bestaat al bijna twintig jaar. In steeds wisselende teams wordt er onder zijn leiding gewerkt aan woningbouw- en transformatieopgaves en particuliere nieuwbouw-, verbouw- en interieurprojecten.

Petersma houdt zijn bureau bewust klein en compact om op een persoonlijke manier met opdrachtgevers samen te kunnen werken. Zijn werkwijze wordt gekenmerkt door het zoeken naar hedendaagse oplossingen en optimale verbindingen tussen alle aspecten die het ontwerpproces kenmerken. Het denken vanuit die samenhang leidt volgens Petersma tot ‘verbindende architectuur’.

Petersma: ‘Een mooi huis hoeft niet per se duur of ingewikkeld te zijn. Als de basis ruimtelijk en slim in elkaar zit kun je in een huis “groeien” en biedt het ontwerp ruimte voor eigen invulling en verandering. Ik denk in kansen en laat mij inspireren door de jaren vijftig waarin op een optimistische manier naar de toekomst werd gekeken. Zo ontstaan onvermoede oplossingen die een ontwerp uniek en persoonlijk maken.

Het is mijn ambitie om huizen open en transparant te maken, gericht op contact en ontmoeting en gemaakt van materialen met een moderne uitstraling. Huizen met ruimtes die open zijn in plaats van gesloten, die verbinden in plaats van scheiden en uitdagen in plaats van bevestigen en waarin binnen- en buitenruimtes samengaan. Als ruimtelijk element is de trap voor mij de “drager” van het huis. Die verbindt de verdiepingen, geeft vorm aan beweging, maakt een huis tot één geheel, bepaalt de route door het huis en is daarom het beginpunt van het ontwerp.’

Woonhuis 119b216 – Steigereiland, IJburg, Amsterdam

Vloeroppervlak: 250 m2.
Inhoud woning: 900 m3.
Voor informatie over de ontwerp-en bouwkosten kunt u contact opnemen met ons bureau. Een vrijblijvend kennismakingsgesprek is voor ons vanzelfsprekend.

Bureau Rowin Petersma

Van Reenenstraat 17, 1051 JA Amsterdam I 020 4860118 / 06 55737755 I www.rowinpetersma.nl