Buro De Haan    Achthoevenweg 34 A, 7951SK Staphorst      0522 468127    www.bdh.nl

Buro De Haan

Van initiatief tot uitvoering

Buro De Haan is een dynamisch bedrijf, gespecialiseerd in huisvestingsvraagstukken en duurzame bouwsystemen. Het enthousiaste team is bezig om toekomstplannen van opdrachtgevers te optimaliseren. Bijvoorbeeld een nieuwe woning, waarin u wilt ontspannen, waar uw kinderen kunnen opgroeien en u oud wilt worden. Folkert Bijlsma: ‘We realiseren klantgerichte woningontwerpen waarbij de wensen van de toekomstige bewoners zo goed mogelijk zijn vertaald naar een functioneel en esthetisch ontwerp. Het ontwerpproces begint altijd met een vrijblijvend kennismakingsgesprek waarin het budget, de planning, milieueisen en de huidige en toekomstige activiteiten en persoonlijke smaak van de opdrachtgever centraal staan. Dit programma van eisen wordt vertaald naar een schetsontwerp. Middels een 3D-ontwerpmodel maken we een realistisch totaalbeeld en vervolgens een definitief ontwerp.’

Het afgebeelde ontwerp heeft duidelijk raakvlakken met het minimalisme en modernisme. Door het toepassen van beton, staal, glazen gevels en (onzichtbare) dakgoten is het een strakke, sobere woning. Opvallend element is het grote overstekende dak waarvan één zijde schuin naar achter loopt. Deze dient als zonneluifel voor de grote glazen puien aan de achterzijde die de woning voorzien van een weids uitzicht over het achtergelegen landschap. De puien zorgen ook voor daglicht om het woonvertrek comfortabel te verlichten. Het verspringen van de bouwvolumes onder de kap zorgt voor een dynamische plattegrond waarbij de woonvertrekken in elkaar overvloeien. Het is een energiezuinige, duurzame woning die is voorzien van een warmtepomp, zonnepanelen, WTW- installatie en triple beglazing. De mogelijkheid voor een slaapkamer en badkamer op de begane grond maakt het ook een levensloopbestendige woning.

Moderne levensloopbestendige woning – Rouveen
Vloeroppervlak: 410 m2. Inhoud woning: 1200 m3. Constructie: betoncasco. Gevelmateriaal: natuurlijke materialen zoals baksteen, thermisch gemodificeerd gevelhout, leien dakpannen en houten kozijnen. Minimaal onderhoud van materialen.

Achthoevenweg 34 A, 7951SK Staphorst I 0522 468127 I www.bdh.nl

Fotografie: Buro De Haan