Groenveste    Achthoevenweg 34B, 7951 SK Staphorst      0522 701016    www.groenveste.nl

Groenveste

Een duurzame woning waar je trots op kan zijn

Groenveste ontwerpt en bouwt unieke, duurzame kwaliteitswoningen waarbij de persoonlijke voorkeuren en wensen van opdrachtgevers centraal staan. De woningen hebben een tijdloos, functioneel en architectonisch karakter waarbij de liefde voor beeldbepalende details kenmerkend is. Folkert Bijlsma: ‘Naast duurzaamheid staan maatwerkmogelijkheden bij ons centraal. Goed luisteren naar de toekomstige bewoners is hét middel om dat te bereiken. Het hele proces valt bij ons onder één partij, de opdrachtgever heeft altijd dezelfde partner tegenover zich staan. We werken met innovatieve software (BIM). Afmetingen van alle onderdelen en kosten worden direct bekend. Zo kunnen we elk maatwerkhuis aanpassen aan het beschikbare budget.

Het afgebeelde project is een nulenergiewoning met aardwarmtepomp en zonnepanelen en gebouwd met pure materialen zoals baksteen, thermisch gemodificeerd gevelhout, keramische dakpannen en houten kozijnen. De achtergevel biedt uitzichten over het omliggende water. Dat vormde ook een van de belangrijkste ontwerpuitgangspunten van de woning, die is opgebouwd uit een woning en een gastenverblijf. De kap van het gastenverblijf wordt doorgetrokken als carport en is verbonden met het woningvolume. De woning heeft een zadeldak met uitsneden die terrassen en loopassen vormen. De achtergevel is bijna volledig voorzien van glazen puien met hoekramen. Dat zorgt voor een panoramaview over de omgeving. Door de uitsneden in het volume ontstaan er verspringende woonruimtes. De spantbenen aan beide zijden van de woning vormen twee corridors richting de entrees.

We presenteren graag (vrijblijvend) een ontwerp in 3D met ideeën waar u zelf wellicht niet aan had gedacht.’

Landelijke woning – Bodelaeke, Giethoorn
Vloeroppervlak: 200 m2. Inhoud: 800 m3. Constructie: keramisch betonskelet. Gevelmateriaal: baksteen, thermisch gemodificeerd gevelhout, keramische dakpannen, houten kozijnen. Een nulenergiewoning (aardwarmtepomp, WTW en zonnepanelen).

Achthoevenweg 34B, 7951 SK Staphorst I 0522 701016 I www.groenveste.nl

Fotografie en beeld: Groenveste