Onix NL    Hereplein 6, 9711 GA Groningen      050 5290252    www.onix.nl

Onix NL

Duurzame, open architectuur

‘De relatie met de omgeving is een belangrijk kenmerk van Onix-architectuur. We letten o.a. op uitzicht en oriëntatie op de zon en brengen deze kwaliteiten samen met de woonwensen van de toekomstige bewoners. Het gebruik van natuurlijke materialen en onderhoudsvriendelijke toepassingen ervan zijn uitgangspunten bij het ontwerpen.
Duurzaam, “levensbestendig” bouwen betekent voor ons niet alleen het integreren van de nodige apparatuur, maar vooral het slim ontwerpen vanuit natuurlijke principes: veel daglicht, ruimtelijkheid en multifunctionele verblijfsplekken binnen en buiten.’

De smalle kavel en de wens om een huis met rondom een tuin te realiseren heeft geleid tot het ontwerp met hout en steen van het Erkerhuis. De gevel is een schoepenwand die het uitzicht en de privacy regelt. Open naar de tuinen voor en achter, geslotener naar de zijkanten. Je kunt er niet makkelijk naar binnen kijken, maar van binnenuit beleef je een prachtig uitzicht en de schoepen zorgen voor een spannend ritme in de woonruimtes. Aan de achterkant springt het volume terug bij de uitgemetselde open haard en ontstaat er een beschut, windluw buitenterras met prachtig uitzicht naar de weilanden.

Het Meerhuis staat op een locatie met veel water en een schitterend uitzicht. De veranda’s zorgen voor windluwe, watervrije plekken waarin de zon of schaduw opgezocht kunnen worden. Naast het overdekte terras heeft het huis aan twee kanten een inverted erker, die zorgt voor overhoeks uitzicht en veel daglicht in de woning. Het ontwerp is gebaseerd op een houten gebintenstructuur van 6x6x6 meter, die zichtbaar de rode draad door het hele huis vormt. Centraal op de begane grond vormt een grote woonkeuken, die als houten megameubel via de trap naar de verdieping loopt, de spil van het huis.

Ontwerpkosten: gratis kennismakingsgesprek.
We maken een vrijblijvende offerte op maat, onderverdeeld in de verschillende ontwerpfases. Bouwkosten: grofweg variabel tussen de € 250.000,- en € 600.000,- afhankelijk van de gewenste kwaliteit.

Hereplein 6, 9711 GA Groningen I 050 5290252 I www.onix.nl

Fotografie: Peter de Kan