BURO ID architecten bna    Paetsstraat 22c, 3039 XR Rotterdam      010 4229919    www.buroID.nl

BURO ID architecten bna

Na ruime ervaring te hebben opgedaan met grote en zeer verschillende projecten bij enkele gerenommeerde architectenbureaus richt ir. Ingrid Douwes in 2001 Douwes Architectuur op. Sinds 2010 werkt het bureau onder de naam Buro ID architecten bna. Een verfrissend eigenzinnig opererend bureau waar veel waarde wordt gehecht aan de relatie met de opdrachtgever.

Het invullen van individuele woonwensen is van groot belang, omdat een huis ook een ‘thuis’ is, de enige plaats om je optimaal op je gemak te voelen. Het is onze taak om met die woonwensen een harmonieus samenspel van ruimten en plekken te vormen. Hoewel de opdrachtgever in dit proces leidend is, stuurt de architect op basis van zijn vakkennis en ervaring met de ontwerpopgave het werk.’

Kernwaarden bij het ontwerpen van elk huis zijn de plek en de omgeving, waarbij gebruik wordt gemaakt van aanwezige zichtlijnen. Maar belangrijker nog is de oriëntatie van het huis en de ruimten op de zon, waarbij gebruik wordt gemaakt van het licht en de warmte. Ook worden er energiebesparende maatregelen toegepast voor de verwarming en koeling van de woning alsmede slim gebruik en hergebruik van water.

Het gebruik van natuurlijke energiebronnen als zon, wind en water hebben de voorkeur. Ook de keus voor natuurlijke en duurzame materialen wordt bepleit. De getoonde villa uit de jaren vijftig is eigentijds maar met respect voor het bestaande gerenoveerd en uitgebreid. Ook in dit werk vormt het toetreden van natuurlijk daglicht in de woning een essentieel onderdeel. In deze Rotterdamse villa schijnt vanuit meerdere zijden daglicht binnen. In de badkamer wordt de douche zelfs van boven verlicht wat een aangenaam effect sorteert. De kelder is deels boven het maaiveld getild zodat ook daar een prettige verblijfsruimte met voldoende invallend daglicht is gerealiseerd.

010 4229919
Kruipbrem 20
3066 TH Rotterdam
[email protected]