ConCréT    Eekschillersdreef 503, 7328 LH Apeldoorn      06 20359688    www.concret.nu

ConCréT

Na ruim dertig jaar als architect bij architectenbureaus actief te zijn geweest startte ir. Puck Creutzburg in 2012 zijn eigen bureau. ConCréT staat voor Conceptueel, Creatief en Technisch. Voor heldere vormgeving die vanuit een doordacht concept op het fundament van de techniek tot stand komt.

Creutzburg: ‘Rationele kennis van het bouwen en de creatieve zoektocht naar innovatie leiden tot ontwerpen die een ziel hebben en de emotie raken. Mijn affiniteit ligt bij moderne architectuur, maar dan wel bij architectuur die warmte uitstraalt. Dat kan kubisme zijn maar ook klassieke vormen kunnen vertaald worden naar hedendaagse architectuur. Daarbij spreken “eerlijke, nuchtere architectuur”, “stoere eenvoud” en “huizen zonder fratsen” mij enorm aan.’

De afgebeelde woning, door Puck Creutzburg ontworpen als projectarchitect bij BDC Ingenieurs en Architecten in Rijssen, heeft een kubistisch karakter. De vormgeving wordt bepaald door de lijnen van wegen en bomenrijen in de omgeving. De architectuur is modern, maar met respect voor de omliggende boerderijen is er gekozen voor natuurlijke materialen. Het basement bestaat uit zwarte baksteen, dat refereert aan de zwarte houten delen van de schuren. Het hoofdvolume, waarin de leefruimten zich bevinden, is bekleed met verticale felsdelen van zink. Door het geluid vanaf de provinciale weg is de oostzijde vrij gesloten. De westzijde is juist zoveel mogelijk transparant vanwege de bezonning en het prachtige vrije uitzicht. Er is veel aandacht besteed aan duurzaamheid, zoals de toepassing van triple glas, warmtepompen en hoge isolatiewaarden. De principes van het passiefhuis zijn zoveel mogelijk toegepast, wat te herkennen is in de architectuur van de woning.

Villa familie Bakker – Rijssen
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten:
voor actuele tarieven kunt u contact opnemen met de architect.
Vloeroppervlak: 480 m2.
Inhoud woning: 1680 m3
Gevelmateriaal: baksteen en zink.
(De villa is door Puck Creutzburg ontworpen als projectarchitect bij BDC)

Eekschillersdreef 503, 7328 LH Apeldoorn I 06 20359688
www.concret.nu