DDacha – woonconcept    Dommelstraat 11, 5611 CJ Eindhoven      040 2446568 / 06 42132788    www.DDacha.nl

DDacha – woonconcept

DDacha is een innovatief en sensueel woonconcept. DDacha staat voor een comfortabele en gezonde woonervaring. Het ontwerp richt zich op ervaring met alle vijf de zintuigen: zicht, geur, gehoor, smaak en tast. Het concept is biobased, duurzaam en ecologisch. Hedendaags en minimalistisch, een licht houten interieur met een compacte witte servicezone.

DDacha is niet één woonhuis maar een woonconcept. Met een vaste breedte van 8 meter en een uitbreidbare diepte zijn woonhuizen te maken van verschillende grootten. Het kleinste type is de compacte DDacha8. Het is een gelijkvloers woonhuis voor één of twee personen. DDacha8 is ook geschikt als starterswoning of mantelzorgwoning, werkruimte aan huis, gastenverblijf of als vakantiewoning. De footprint is 8×8 m2.

DDacha is als passiefhuis ontworpen en heeft een zuidgerichte woonruimte en dat betekent een heerlijk zonnig huis. De lichtstraat geeft veel daglicht tot diep in het huis. Het verhoogt het welbevinden van de bewoner en beperkt het gebruik van kunstlicht. Zonwering, licht en lucht zijn elektrisch te reguleren. DDacha heeft natuurlijke houtvezelisolatie en 5 m2 PV-cellen en voldoet hiermee ruim aan de actuele bouwnormering. Het casco en daarmee het interieur van DDacha wordt gevormd door massief houten wanden die, zonder lijm, in de fabriek samengesteld worden. 100% Cradle to Cradle. Het hele huis wordt als een integraal bouwpakket geleverd en geassembleerd. Dit betekent een korte bouwtijd: in één dag staat het DDacha-casco. De assemblage en afwerking kennen een hoge mate van nauwkeurigheid.

DDacha is ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen Marx & Steketee Architecten en stek architecten.

Woonconcept – DDacha
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: DDacha8 (Bio+) prijs op aanvraag.
Vloeroppervlak: vanaf 64 m2,
inhoud woning: vanaf 235 m3.
Constructiemethode: massief naaldhoutcasco.
Gevelbekleding: inlands lariks, onbehandeld.

Dommelstraat 11, 5611 CJ Eindhoven I 040 2446568 / 06 42132788 I
[email protected] I www.DDacha.nl