De Edamse School    Schardam 18, 1476 NA Schardam     06 13937746    www.deedamseschool.nl

De Edamse School

Passie voor het maken van mooie bouwwerken

Jan Visser begon zijn carrière als timmerman bij een aannemersbedrijf uit Edam, de stad waar zijn gevoel voor het zoeken naar juiste verhoudingen en de liefde voor het bouwen is gegroeid. Na tien jaar ervaring in het ambacht en twaalf jaar avondstudie was de tijd rijp voor een eigen bureau. Samen met Hans Boonstra richtte hij De Edamse School op met als doel mooie gebouwen te realiseren zonder daarbij concessies te doen.

Het team koppelt een ambachtelijke instelling aan visie en passie voor het maken van mooie projecten. Vanuit traditie en ambachtelijkheid worden er woonhuizen met verrassende interieurelementen ontworpen die passen bij de opdrachtgever en de omgeving waar ze worden gerealiseerd.

Jan: ‘Betrokkenheid bij een project vinden wij essentieel. Wij ontwerpen samen met de toekomstige bewoners alsof het onze eigen woning is en zorgen dat er een ontwerp komt binnen het beschikbare budget.’ De projecten voegen zich moeiteloos in de omgeving. De woningen zijn ruimtelijk en licht. Hout, glas en zink vormen de basis voor de materialisering.

Het hele traject, van schetsen, voorontwerp, bestektekeningen, bewaken van de begroting en directievoering tot aan bouwtoezicht, is bij De Edamse School in goede handen. Er wordt niet met een vaste aannemer gewerkt. Jan: ‘Wij zijn er voor de opdrachtgever, samenwerking met een aannemer leidt al snel tot belangenverstrengeling en dat willen we vermijden.’

Schuurwoning – Westzaan
Prijsindicatie (prijspeil 2015) ontwerpkosten: ± € 15.550,-, bouwkosten: ± € 396.000,- (incl. btw). Vloeroppervlak: 215 m2 (BVO). Inhoud woning: 830 m3. Constructie: houtskeletbouw i.c.m. met staal. Gevelmateriaal: steen, hout, zink en glas. Epc 0,4.

Schardam 18, 1476 NA Schardam I 06 13937746 I www.deedamseschool.nl