De Vos architecten    Voorsterweg 1, 7371 GA Loenen      055 5051155    www.devosarchitecten.nl

De Vos architecten

Al zesentwintig jaar wordt er door het team van De Vos architecten ecologisch, gezond en energiezuinig gebouwd. De Vos: ‘Dat de vorm de functie volgt is een bekend adagium. Wij vinden het nog beter als de vorm ook betekenis heeft voor de opdrachtgever. Wij gebruiken graag sterke archetypische beelden om het ontwerp van een huis te verheffen uit het modieuze en een tijdloos ontwerp te maken. Bovendien willen we graag dat een gebouw u als het ware opnieuw verbindt met de natuur van de plek.

Een huis moet meer zijn dan een lust voor het oog. Het moet ook prettig aanvoelen en lekker ruiken. Een gezond binnenklimaat vormt nu eenmaal de basis van uw gezondheid. Frisse lucht, het vermijden van stoorvelden en schadelijke emissies en straling: onze zorg strekt zich uit van de bodem tot de nok van uw huis en moet leiden tot een huis waar u uw leven lang plezier van hebt.

De Vos architecten was al ecologisch toen “duurzaam bouwen” nog geen modewoord was. Ons eerste écht ecologische huis ontwierpen we toch pas in 1996. Geheel zonder beton en nul-op-de-meter. Houtskeletbouw, leemstuc binnen, kalkstuc buiten, sedum en PV-panelen op het dak, vlaswol als isolatie in een dampopen constructie en als hart van het huis een haard: een leemkachel met een buffervat en vloerverwarming. Jaarlijks nog wel 20 kuub hout voor warmte, warm water en koken, dat kan nu beter. Maar die èchte warmte van een kachel: dat is een oerbeeld, een archetype, net als eerlijk materiaalgebruik, materiaaleigen kleuren: de warmte van hout, de zachtheid van leemstuc.’

Iedere bouwopgave is bij ons zó individueel dat een prijsindicatie voor een woonhuis kan variëren van ± € 26.000,- voor een zelfbouw met tweedehands materiaal, tot ± € 650.000,- voor het duurste huis op deze pagina. Uw vraag bepaalt.

Voorsterweg 1, 7371 GA Loenen I 055 5051155 I www.devosarchitecten.nl