DESIGN VILLA / WHIM architecture    Zomerhofstraat 71 unit 250, 3032 CK Rotterdam      010 2623701    www.designvilla.eu

DESIGN VILLA / WHIM architecture

Particulier opdrachtgeverschap neemt een bijzondere plaats in binnen het bureau van WHIM. Speciaal voor de groeiende interesse vanuit deze markt heeft architect Ramon Knoester www.designvilla.eu gelanceerd. Hier worden het ontwerpproces toegelicht en de gerealiseerde projecten gepresenteerd.

WHIM architecture realiseert moderne architectuur die nauwkeurig inspeelt op de omgeving. Knoester: ‘Anders dan veel modernisten werken wij niet met een autonome architectuur. Elk ontwerp wordt door ons nauwkeurig ingepast in zijn context en accentueert daardoor de kwaliteiten van zijn omgeving. Vanuit onze vakkennis bieden wij opdrachtgevers een ruime keuze aan architectonische mogelijkheden. Wij maken inzichtelijk wat voor de bewoner én de kavel de beste ontwerpen zijn.

Villa BH is illustratief voor onze werkwijze. Er is duidelijk ingespeeld op de aanwezige kwaliteiten van de kavel. De hele villa is georiënteerd op de zijde met de mooiste begrenzing: een beschermde groene wal met hoge bomen. Het woonprogramma is heel specifiek op de wensen en behoeften van een ouder echtpaar vormgegeven. De villa bestaat uit één laag en heeft een zeer open indeling. De ruimtes zijn nauwkeurig vormgegeven en bieden een aangenaam contrast tussen ruimtelijkheid en beslotenheid. Het uitzicht biedt vanuit vele standpunten zicht op de groene omgeving. De goede isolatie, de gebruikte materialen en de grotendeels natuurlijke verwarming zijn gekozen om de villa zo comfortabel en milieuvriendelijk mogelijk te maken. Een warmtepompinstallatie geeft de woning aardwarmte en zonnepanelen dragen bij aan de energiebehoefte.’

Elk ontwerp wordt afgestemd op het budget, de persoonlijke wensen en de omgeving. Hierbij zijn verschillende materialen en constructies mogelijk. Voor de ontwerpkosten kunt u vrij-blijvend een offerte aanvragen na een oriënterend gesprek.

Zomerhofstraat 71 unit 250, 3032 CK Rotterdam I 010 2623701
www.whim.nl I www.designvilla.eu