Emma PP    Sarphatistraat 370, The Bell, B25, 1018 GW Amsterdam      020 5206507    emmapp.nl

Emma PP (Emma Create)

Energiezuinige gebouwen die met zorg én plezier zijn ontworpen

De architecten van Emma PP (voormalig Emma Create) houden van bevlogen opdrachtgevers die specifieke wensen gerealiseerd willen zien. Oprichters Marten de Jong en Jurg Hertog realiseren met hun team expressieve, betekenisvolle gebouwen die met zorg zijn ontworpen en die met zorg in hun omgeving zijn ingepast. Het zijn gebouwen die mooi zijn en mooi oud kunnen worden en waarin gebruikers een gelukkig en gezond leven kunnen leiden. Een houding die precisie bij het ontwerpen én bij de uitwerking vereist.

Jurg Hertog: ‘Wij werken in een BIM- informatiemodel. Dat verschaft optimale controle en we kunnen opdrachtgevers volledig inzicht geven in het ontwerpproces. Daarnaast nemen we opdrachtgevers alle zorgen uit handen. We begeleiden externe adviseurs, overtuigen gemeenten en verzorgen de selectie van de aannemer en controleren zijn werk tijdens de bouw.’ Marten de Jong: ‘Historici moeten ooit maar vaststellen onder welke stijl ons werk valt te rubriceren. Voor nu realiseren wij gebouwen met een hoge kwaliteit waar de opdrachtgever trots op kan zijn.’ Het plezier waarmee dat gebeurt, straalt van de projecten af. Tegelijkertijd voldoen de gebouwen aan de hoogste duurzaamheidsambities.

Jurg Hertog: ‘In de overtuiging dat het een prettig gebouw oplevert en dat de investeringen zich zo terugverdienen streven we ernaar om energiezuinige gebouwen te realiseren. In Duinrestaurant Aan Zee bijvoorbeeld leveren PV-cellen en windmolens stroom. Zonneboilersen een warmtepomp leveren warm water en een helofytenveld filtert het afvalwater. Er wordt gekookt op een houtgestookte kachel. In Villa Veluwezoom werken wij met een nieuw gevelsysteem: mantelstenen van met cement versterkte houtvezels geven een warmte weerstandcoëfficiënt (Rc) van 6.5. Particulieren worden door ons met plezier ontvangen om vrijblijvend, met de schetsrol op tafel, over woondromen te praten.’

Sarphatistraat 370, The Bell, B25, 1018 GW Amsterdam | 020 5206507 I emmapp.nl

Fotografie: Tobias Reymond, en beeld: EmmaCreate