LEAHarchitectuur    Jazzsingel 5, 3543 GA Utrecht      030 8771302    www.leaharchitectuur.nl

LEAHarchitectuur

Moderne architectuur ontworpen vanuit de functie

‘In eigen beheer een huis laten bouwen is een bijzondere ervaring waar ik graag onderdeel van wil zijn.’ Leah Wiederholdt weet vanuit haar ervaring als beleidsadviseur en zelfstandig architect wat voor impact het laten bouwen van een woonhuis heeft. Sinds ze in 2010 haar bureau startte, is de nadruk al snel op het particulier opdrachtgeverschap komen te liggen.

Leah: ‘Werken voor en met particulieren is veel intensiever dan werken voor de zakelijke markt. Maar de persoonlijke benadering geeft mij zoveel meer voldoening. Je maakt je opdrachtgever echt blij met wat je doet. Ik steek veel energie in het begeleiden van particulieren. Het hele ontwerp- en bouwtraject moet bijzonder én leuk blijven.

Ik ontwerp altijd vanuit de functie van een gebouw. Hoe leeft de toekomstige bewoner, wat vindt hij/zij prettig. Daarnaast speelt de locatie een grote rol en probeer ik het buitenleven naar binnen te halen.’ Leah heeft affiniteit met moderne architectuur maar wil haar werk niet categoriseren binnen een gangbare stijl of ‘isme’.

Haar ontwerp voor KubusEiland geeft een goede indruk van haar handschrift. Het is een bijzonder project omdat alle woningen op het eiland een kubusvorm moeten hebben. De opgave was om daar alle wensen van de opdrachtgevers in te passen. De villa is opgebouwd uit een wit en een donker volume met grote raampartijen. Alle ruimten staan visueel met elkaar en met buiten in verbinding. Vanuit de keuken en de eetkamer (begane grond) en de woonkamer (eerste verdieping) heb je uitzicht over de naastgelegen watersingel.

Villa KubusEiland – Leidsche Rijn, Utrecht
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: ± € 400.000,- (excl. btw).
Vloeroppervlak: 221 m2.
Inhoud woning: 764 m3.
Constructiemethode: houtskeletbouw.
Gevelmateriaal: stucwerk en hout.

Jazzsingel 5, 3543 GA Utrecht I 030 8771302 I [email protected] I www.leaharchitectuur.nl

Fotografie: Martijn Heil