Finnlogs houtbouw    Laagstraat 10, 5256 PJ Heusden      073 8200944    www.finnlogs.nl / www.houtskeletbouw.nl

Finnlogs houtbouw

Van ontwerp tot sleutelklaar

Finnlogs is in 1982 opgericht en heeft sindsdien furore gemaakt als ontwerpbureau en bouwbedrijf gespecialiseerd in het realiseren van houten huizen, recreatiewoningen en accommodaties in houtskelet-bouw en logbouw.

Het bedrijf in Noord-Brabant werkt landelijk en levert geen standaard huizen. Iedere woning wordt door de eigen ontwerper samen met de opdrachtgever binnen de grenzen van het beschikbare budget met duurzame materialen ontworpen en sleutelklaar opgeleverd. Er worden ook eigen ontwerpen van opdrachtgevers vertaald en uitgevoerd. Zelfbouw of meebouwen is ook mogelijk.

Léon Le Haen: ‘Voor Finnlogs is hout bijna veertig jaar hét materiaal om een woning te bouwen. Het is puur, milieu-vriendelijk, duurzaam en flexibel. Vanuit maatschappelijke tendensen, voortschrijdende wetenschap en de ontwikkeling van wetgeving (BENG-norm 2020) wordt meer en meer ingezet op energieneutraal bouwen en het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen. Met hout is de stap naar verdere verduurzaming sneller gezet dan bij traditionele bouw. De basis is er immers al: een natuurlijke materie, die ademt, vocht reguleert en zich goed laat combineren met natuurlijke warmtebronnen en isolatiematerialen.

De meest ultieme vorm van energieneutraal bouwen wordt bereikt met een passieve woning als uitgangspunt. Daarbij wordt een extreem lage warmtebehoefte ge-creëerd met behulp van het ontwerp, de situering op de kavel, hoge isolatiewaarden en door luchtdicht te bouwen. Finnlogs werkt samen met groenebouwmaterialen.nl en kan specifiek adviseren in het volledig biobased, ecologisch bouwen.’

Een Finnlogs-woning
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: vanaf € 600,- per m3 (incl. btw). Vloeroppervlak en inhoud: zelf te bepalen. Constructiemethode: houtskeletbouw, logbouw, kruislaags-hout of paal- en balksysteem.

Laagstraat 10, 5256 PJ Heusden I 073 8200944 I www.finnlogs.nl / www.houtskeletbouw.nl

Fotografie: Finnlogs Houtbouw & Martijn Heil