Alena Ulasava    Piet Mondriaanstraat 222, 1061 TT Amsterdam      020 2442833    Ulasava.com

Alena Ulasava

De voordelen van houtskeletbouw in de stad

Houtskeletbouw staat bekend om zijn duurzaamheid, hoge isolatiewaarde, laag gewicht, flexibiliteit en vooral korte bouwtijd. Waar de techniek meestal wordt toegepast bij laagbouw, tuinhuizen en vrijstaande villa’s heeft ondernemer en architect Alena Ulasava een concept gerealiseerd waarbij de grenzen en mogelijkheden van deze bouwmethode voor gebruik in de stad zijn ontwikkeld. Hiervoor is een modelwoning ontworpen en gebouwd: een herenhuis van vier verdiepingen dat is opgebouwd uit prefab HSB-elementen met een EPC van 0,15 (huidige Bouwbesluit EPC voor woningen is 0,4).

Net als alle andere projecten van Alena Ulasava onderscheidt deze modelwoning in Amsterdam Nieuw-West zich door een bijzondere, ruimtelijke beleving. Alena: ‘De woning is ontworpen als een prototype met een scala aan extra mogelijkheden. Denk aan een vide, erker, balkon, nis, hoogteverspringing in een verdieping of een dakopbouw. Bij dit concept lag de focus ook op snelle montage en afbouw door zoveel mogelijk in de fabriek te realiseren. Van stelkozijnen tot een gladde afwerking aan de binnenzijde met OSB-platen. De bouwtijd – van de fundering tot de sleuteloverdracht – bedraagt slechts drie maanden.

We hebben een netwerk van toeleveranciers in binnen- en buitenland met wie we momenteel zestig woningen per jaar kunnen leveren en werken bij voorkeur samen met organisaties die meerdere woningen willen laten bouwen in een stadsomgeving, zoals CPO-groepen, woningcorporaties en gemeenten. Maar ook individuele particulieren met bouwplannen zijn welkom. Bel voor een afspraak, en u krijgt een uitgebreide presentatie.’

Woonhuis – Amsterdam Nieuw-West
Voor actuele prijzen kunt u contact met ons opnemen.
Vloeroppervlak: 256 m2. Inhoud woning: 794 m3.
Constructiemethode: prefab HSB-elementen op staal.
Gevelmateriaal: steenstrips.

Piet Mondriaanstraat 222, 1061 TT Amsterdam I 020 2442833 I Ulasava.com

Renders: Lidiya Kolyarskaya