FORM architectuur & engineering    ‘s-Gravenzandseweg 2, 2291 PE Wateringen      0174 752288    www.form.nl

FORM architectuur & engineering

Een uniek huis, ook met een bescheiden budget

FORM is een architectenbureau ‘nieuwe stijl’: vanuit een collectief met stedenbouwkundigen, planologen en bouwkundig adviseurs wordt intensief samengewerkt aan uiteenlopende bouwopgaven.

Architect Jörgen Haring: ‘Het is belangrijk om snel te kunnen anticiperen op de vraag van opdrachtgevers. Werken vanuit een collectief is daar ons antwoord op, niet alleen als het gaat om capaciteit maar ook vanwege de soms benodigde specifieke kennis.’

De architectuur van FORM is hedendaags en reageert primair op de locatie van het plan en de beleving van de gebruiker. Haring: ‘Met onze 3D-programma’s kunnen we al vanaf de schetsfase inzichtelijk maken hoe de woning in elkaar zit en wat de consequenties zijn van veranderingen. Keuzes worden inzichtelijk gemaakt, de (financiële) gevolgen direct berekend. Tijdens het ontwerpproces kan snel worden geschakeld.’

Bij elk project zijn de wensen van de gebruiker het uitgangspunt voor het ontwerp. Zo kreeg het modern ogende woon-werkhuis in Westergouwe een kantoor op de begane grond en woonfuncties op de eerste verdieping. Met zichtlijnen tussen de verdiepingen blijven de functies met elkaar in contact. De woning past op een prettige manier in de omgeving. Ondanks het bescheiden budget kreeg het pand een aantal beeldbepalende elementen. Een groot, overhoeks raamvlak biedt vanuit de woonkamer vrij zicht op het naastgelegen water. Door het raamvlak aan de zuidzijde open te zetten kunnen de bewoners ook direct van de tuin genieten!

Ontmoet de architect bij ons op het bureau of bij u thuis. Een eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend.

’s-Gravenzandseweg 2, 2291 PE Wateringen I 0174 752288 www.form.nl

Beeld: FORM architectuur & engineering