frank marcus architecten    Trambaan 3, 6657 CE Leeuwen      06 43203646    www.marcus-architecten.nl

frank marcus architecten

Architect Frank Marcus studeerde (cum laude) af aan de Academie van Architectuur en Stedenbouw en heeft (voor een beperkt budget) een aantal bijzondere biobased gebouwen gerealiseerd. Klimaat, ecologie, energie, sfeer en de wensen van zijn opdrachtgevers stonden daarbij centraal. Het bioklimatische (T)huis is als een hedendaagse, bio-ecologische vorm van wonen ontworpen. Het houtskeletbouwcasco is omgeven door een bakstenen schil die zich als een slakkenhuis om het volume vouwt. Het met planten en kruiden begroeide aflopende dak heeft een grote zongerichtheid en dus een hoog rendement voor de PV-installatie en zonneboiler.

Het woon-werkerf van het ecologische en duurzame woonproject in de Boomgaard is ontworpen als multi- of meergeneratiewoonhuis. Het zijn drie zeer bijzondere woningen, ontworpen als architectuur van een buitenplaats met schuren en stallingen. Het woongebouw is ingedeeld met ruime hal en kamers. Door de hoge bouwkwaliteit met wit houten balklaag, naturel houten wandafwerking en een donkere natuurstenen vloer ontstaat een prachtige (luxe) sfeer.

Het Hilde Huisje is een voormalige boerderij die tot woonhuis is herbouwd. Marcus: ‘De opdracht luidde dat we hier een passende maar eigenzinnige en erfgoedbewuste uitbreiding moesten ontwerpen.’

Marcus neemt deel aan het samenwerkingsverband van overheden, bedrijven en instellingen Green Deal Circulaire Gebouwen, dat zich richt op een minimaal gebruik en hergebruik van grondstoffen en producten bij het ontwerp en de exploitatie van gebouwen en van biobased bouwen.

Trambaan 3, 6657 CE Leeuwen I 06 43203646 I www.marcus-architecten.nl