FREYR architecten    Aarplein 20, 2406BZ Alphen aan den Rijn      0172 786123    www.freyr.eu

FREYR architecten

Freyr Architecten (Oudnoors voor ‘wijs en vruchtbaar’) werkt in cocreatie met tuin- en interieurontwerpers, is voorloper op het gebied van visualisering en is mede om deze redenen genomineerd voor de ‘Sterkste Schakel 2012’, een prijs voor klantgerichtheid.

Architect Mark van der Neut: ‘traditionele bouw-tekeningen kunnen zorgen voor miscommunicatie. Wij gebruiken fotorealistische afbeeldingen met gestileerde interieurs. Door middel van de nieuwste visualisatietechnieken worden bestaande situaties gecombineerd met ontwerpbeslissingen: van constructie tot en met de styling.

Opdrachtgever R. de Nijs: ‘Je loopt in de ruimtes rond voordat er gebouwd is. Normaal gesproken ga je naar aanleiding van technische tekeningen bouwen. Je denkt elkaar te begrijpen tot je op misverstanden stuit. Met dit 3D systeem weet je precies wat er gaat gebeuren.

Architect Matthijs Kraan: ‘De opdrachtgever geeft aan wat de wensen zijn, wij stellen in schetsfase een bouwteam samen en wij houden de regie. Beslissingen van partijen worden getekend in één 3D-model. De opdrachtgever heeft dus slechts één aanspreekpunt, wat enorm ontzorgt. Bijkomend voordeel van een bouwteam in schetsfase is dat installateurs kunnen mee-denken met het ontwerp, waardoor milieutechnische voordelen worden geïntegreerd in het gebouw.

Freyr Architecten legt zich met name toe op particulier opdrachtgeverschap, waardoor het portfolio divers van stijl is; elk ontwerp wordt speciaal op maat gemaakt.

FREYR architecten I Aarplein 20, 2406BZ Alphen aan den Rijn I 0172 786123 I www.freyr.eu