Global Architects    Stadhouderslaan 24B, 2517 HX Den Haag      070 7113599    www.globalarchitects.nl

Global Architects

De architecten van Global Architects BNA zijn gespecialiseerd in nieuwbouw- en renovatieprojecten voor particulieren en bouwgroepen (PO en CPO) en begeleiden opdrachtgevers desgewenst in het vinden van een geschikte kavel. De portfolio wordt gekenmerkt door hedendaagse architectuur en bestaat uit bijzondere vrijstaande villa’s, appartementen, interieurs en opvallende rijwoningen.

Architect Arthur Nuss: ‘We staan voor urban en stoer bouwen. Met kwalitatieve materialen die nog een tikje ruig zijn, lang meegaan en mooi blijven. Het gebruik van authentieke gevelmaterialen, glas en aluminium zorgen voor een industrieel gevoel. Overeenkomstige kenmerken in de woonhuizen die we hebben gerealiseerd zijn de heldere lijnen, grote, hoge, lichte ruimten met veel ramen en zonlichttoetreding. Ze zijn sfeervol zonder tuttig te worden.

Aan de hand van een helder stappenplan worden opdrachtgevers door het hele ontwerp- en bouwproces geleid. Woonwensen en eisen worden vertaald in een voorlopig ontwerp dat technisch wordt uitgewerkt in een definitief ontwerp waarin het materiaalgebruik wordt gedefinieerd. Vervolgens wordt de omgevingsvergunning aangevraagd en de aanbesteding (aannemersselectie) gehouden. De bouwwerkzaamheden worden gecontroleerd waarna oplevering volgt. Met behulp van kostencalculaties worden opdrachtgevers vanaf de schetsfase op de hoogte gehouden van de te verwachten kosten.’

Villa Zoom is een opvallend zelfbouwproject in de Westlandse Zoom en kenmerkend voor het handschrift van de architecten. De villa ligt als een sculptuur in de duinen, waarbij woning en kap één zijn worden. Interieur en exterieur zijn door de architecten van Global Architects vormgegeven. Belangrijk uitgangspunt bij het ontwerpen was het uitzicht over het water en de relatie die met het omliggende duinlandschap wordt aangaan.

Voor tarieven of voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek kunt u contact opnemen met het bureau.

Stadhouderslaan 24B, 2517 HX Den Haag I 070 7113599
www.globalarchitects.nl