Groothuis + Postma Architekten    Oelerweg 95, 7555 GL Hengelo (O)      074 2916774    www.gplusp.nl

Groothuis + Postma Architekten

Het bureau dat in 1968 door Henk Groothuis † is opgericht en na de komst van Gooike Postma in 1993 is omgedoopt tot Groothuis+Postma Architekten richt zich op verbouw- en restauratieprojecten, utiliteitsbouw en het realiseren van bijzondere woonhuizen voor particulieren waarbij interieur- en exterieurdisciplines worden gecombineerd.

Het werk van de architecten is door z’n veelzijdigheid niet te categoriseren binnen één stijl of ‘isme’. De eigenzinnige manier waarop traditionele materialen als hout en baksteen binnen de context van eigentijdse vormgeving worden verwerkt is kenmerkend voor de portfolio.

‘De ambitie is om markant te zijn en bij elke nieuwe opgave te zoeken naar een eigen identiteit. We maken ontwerpen die passen bij de locatie waar ze gerealiseerd worden en geven invulling aan de eisen en wensen van de toekomstige gebruikers.

Het totaal, interieur en exterieur, komt bij ons tot stand door vanuit de kleinheid en de intimiteit van het interieur het volledige volume vorm te geven. We hanteren dan ook de slogan “Van stoel tot stulp” en werken graag voor opdrachtgevers die de lat hoog leggen en voor wie alleen het beste eindresultaat telt. Het werk op deze pagina wordt gepubliceerd is dan ook gerealiseerd in opdracht van particulieren die stuk voor stuk een bijzonder woonhuis voor ogen hadden.’

Woonhuizen vanaf:
prijsindicatie ontwerpkosten: ± € 15.000,-;
bouwkosten: ± € 250.000,- (incl. btw).
Vloeroppervlak: 200 m2.
Inhoud woning: 600 m3.
Constructiemethode: traditioneel.
Gevelmateriaal: vaak traditioneel.

Oelerweg 95, 7555 GL Hengelo (O) I 074 2916774
www.gplusp.nl