Grosfeld van der Velde architecten    Reduitlaan 39, 4814 DC Breda      076 5221811    www.grosfeldvandervelde.nl

Grosfeld van der Velde architecten

Pascal Grosfeld (cum laude TU Eindhoven) startte in 1996 zijn bureau, Bart van der Velde werd in 2007 officieel partner van Grosfeld van der Velde architecten. Het werk van het duo is het best te omschrijven als behoudend modernisme. ‘In de ontwikkeling van elk ontwerp staat het zoeken naar de essentie van de opgave centraal. Hieruit ontstaan eenvoudige en krachtige concepten die kritisch en consistent uitgewerkt worden.

We streven naar gebouwen met een eigen karakter, met een bijzondere ruimtelijkheid en een zorgvuldige, duurzame afwerking. Het ontwerpen van een privéhuis is als haute couture. Meer dan in elke andere architecturale taak haalt het het beste in ons omhoog. Het biedt ons de mogelijkheid om te experimenteren en te verkennen, om te komen tot de essentie van ons beroep.

De kritische dialoog met de opdrachtgever en een zorgvuldige inpassing in de omgeving zijn van cruciaal belang om te komen tot een goed ontwerp. Gek genoeg bieden beperkingen ons de vrijheid om te komen tot een hoge mate van uniciteit.’

Het werk is zeer divers. Het bestaat uit projecten van architecten die streven naar kwaliteit in architectuur en naar kwaliteit van leven. Sommige projecten tonen een innovatieve esthetiek, andere verraden juist een kritische houding ten opzichte van de moderniteit. Op een unieke manier geven de projecten antwoord op de eeuwige vraag over de relatie tussen publieke en private ruimte, tussen het collectieve en het individuele, tussen expressiviteit en intimiteit.

Reduitlaan 39, 4814 DC Breda I 076 5221811 I www.grosfeldvandervelde.nl