Hollands Zicht/Hollands Huis    KNSM-Laan 105, 1019 LB Amsterdam      020 3209081    www.hollandszicht.nl

Hollands Zicht/Hollands Huis

Hollands Huis is een tak binnen het bureau Hollands Zicht en opgericht om heel specifiek aan de vragen van de particuliere opdrachtgever tegemoet te komen (met name op het gebied van proces- en bouwkosten).

De projecten die zijn gerealiseerd worden gekenmerkt door herkenbare architectuur die past in de omgeving. Ze hebben een natuurlijke uitstraling en bevinden zich altijd op het grensvlak van architectuur en interieur. De aandacht die wordt besteed aan licht, ruimte en een flexibele plattegrond is typerend voor het handschrift van de architecten.

Angela Holterman: ‘Duurzaamheid wordt vaak geas-socieerd met energieneutraal wonen en het gebruik van duurzame materialen. Maar duurzaamheid betekent ook flexibiliteit. Een huis moet aangepast kunnen worden aan de veranderende woon- en gebruikswensen van bewoners. “Time-based-architecture” is een term die van toepassing is op ons werk. We maken ontwerpen die op de levensstijl van opdrachtgevers zijn geïnspireerd en mee kunnen groeien met veranderingen en de factor tijd nodig hebben om hun kwaliteiten te tonen. Dat maakt een woonhuis duurzaam en eigen, voor nu en in de toekomst.

Het ontwerpproces begint altijd met een zoektocht naar de werkelijke vraag achter de vraag. We zetten opdrachtgevers aan het werk om vervolgens samen tot een goed programma van eisen en een heldere begroting te komen. Door een inventieve aanpak en eigenzinnig materiaalgebruik zijn we in staat om ook voor een beperkt budget duurzame woningen te realiseren.’

Stoer wonen in het Havenkwartier – Deventer

Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: ± € 260.000,- (incl. btw).
Vloeroppervlak: 200 m2.
Inhoud woning: 640 m3.
Constructiemethode: beton.
Gevelmateriaal: staal, hout.

KNSM-Laan 105, 1019 LB Amsterdam I 020 3209081 I www.hollandszicht.nl / www.hollandshuis.eu