INarchitecten    Postbus 10051, 1001 EB Amsterdam      020 6267757    www.inarchitecten.nl

INarchitecten

INarchitecten is in 2001 opgericht door Mark Hekkert en Ruben van den Boogaard. In samenwerking met een bevlogen groep medewerkers wordt er architectuur ontwikkeld waarbij het binnenste van de ruimte als belangrijkste criterium in het ontwerpproces wordt gezien.

Hekkert: ‘Wij werken letterlijk en figuurlijk van binnen naar buiten. De vormgeving van de buitenzijde van het gebouw is zeker niet minder belangrijk, maar een logisch gevolg van wat zich binnen afspeelt. Ontwerpfacetten die wij hanteren zijn gelaagdheid, originaliteit en durf.

Daarnaast zorgen de karakteristieken van de opdrachtgever, het programma van eisen, de locatie en vernieuwende ideeën voor dubbelzinnigheid binnen het ontwerp. Dat alles resulteert in een authentiek architectonisch geheel dat oorspronkelijk en eigenzinnig is’.

Villa+ valt op door zijn vormgeving en robuuste, tactiele materiaalgebruik. Het gevelmateriaal bestaat uit thermisch verduurzaamde houten delen van Stellac Wood die voorzien zijn van een gekleurde olie. Dat is onderhoudsvrij, duurzaam en biedt een goede isolatie. Op de begane grond richt de woning zich met woonkamer en woonkeuken volledig naar buiten op de tuin en de rest van de omgeving. Op de eerste verdieping bevinden zich vier slaapkamers, een badkamer en een grote werkruimte die via een vide in verbinding staat met de woonkeuken op de begane grond. Deze verdieping kan volledig worden afgesloten met luiken, die dienst doen als gordijnen maar ook bijdragen aan een gunstige EPC-waarde (kengetal dat uitdrukt hoeveel energie een woning verbruikt). Op de tweede – ‘au pair’ – verdieping bevinden zich een badruimte, een terraskamer en een dakterras.

Villa+ – Amsterdam
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: ± € 317.500,- (excl. btw).
Vloeroppervlak: 245 m2 bvo. Inhoud woning: 753 m3.
Constructiemethode: staalskelet. Gevelmateriaal: Stellac Wood, onderhoudsvrij, duurzaam en een goede isolatie. Energiezuinig.

Postbus 10051, 1001 EB Amsterdam I 020 6267757 I
www.inarchitecten.nl