JagerJanssen architecten BNA    Vijverhofstraat 48-50-52, 3032 SN Rotterdam      010 7507959    www.jagerjanssen.nl

JagerJanssen architecten BNA

Architectenbureau JagerJanssen is volop in ontwikkeling. Er is een aantal in het oog springende particuliere projecten gerealiseerd. In 2008 werd het bureau gekroond tot architect van het jaar (in de categorie kleine bureaus) en viel hen de publieksprijs te beurt.

De twee oprichters typeren zichzelf dan ook terecht als professioneel, eigentijds, betrokken, interactief en slim. Architecten Alex Jager en Rogier Janssen stellen zich tot doel de woonwensen van opdrachtgevers maximaal tot uitdrukking te brengen. Alex Jager: ‘Elke locatie en elke opdrachtgever is uniek.

Een project komt bij ons dan ook tot stand na gedegen onderzoek naar de ruimtelijke context en een intensieve wisselwerking met de opdrachtgever. Wij stellen ons professioneel, persoonlijk en betrokken op en verwachten van onze opdrachtgevers een actieve rol in het samenwerkingsproces. Door o.a. gebruik te maken van nieuwe media wordt die betrokkenheid mogelijk gemaakt. Het bouwproces wordt zo een beetje interactief.’

Als ontwerpers streven Jager en Janssen naar eenvoud. Rogier Janssen: ‘In combinatie met durf, betrokkenheid en een gezonde dosis naïviteit vergt het bereiken van eenvoud een onderzoekende, ontwerpende houding.’ Het afgebeelde werk is exemplarisch voor deze werkwijze.

De wensen van de opdrachtgever zijn gecombineerd met een analyse en interpretatie van de historische context. (Bij Huis Dijk is de woning opgevat als een schuur, passend binnen het weidse Groninger landschap). Om de architectonische kwaliteit te waarborgen begeleidt het bureau bij voorkeur de hele opdracht: van ontwerp tot en met de uitvoering.

JagerJanssen architecten BNA
Vijverhofstraat 48-50-52, 3032 SN Rotterdam
010 7507959
info[at]jagerjanssen.nl