Jan Hoedemaker Architectuur    Rapenburg 54b, 1011 TZ Amsterdam      06 81913736    www.janhoedemaker.nl

Jan Hoedemaker Architectuur

Jan Hoedemaker startte in 2008 zijn bureau voor architectuur en richt zich volledig op particuliere opdrachtgevers die bij hem terecht kunnen voor een verbouwing en het realiseren van een nieuwe woning, zowel geschakeld als vrijstaand. Zijn werk wordt getypeerd door de manier waarop er aansluiting wordt gevonden bij de omgeving, logische oplossingen en het gebruik van natuurlijke kleuren en subtiele details.

Hoedemaker: ‘Rust vormt de basis van mijn architectuur. Het zoeken naar een vanzelfsprekende oplossing die niet schreeuwerig overkomt maar wel verrast is mijn uitgangspunt. Ik werk nooit in een historiserende stijl maar het is niet mijn intentie om door het kiezen van een moderne vormentaal een contrast met de bestaande omgeving te creëren. Met subtiele middelen zoals raamdetaillering en materiaalkeuze wordt de individualiteit van de bewoner onderstreept, zonder te opdringerig te zijn.

Met maquettes, 3D-modellen en handgemaakte schetsen wordt er in samenspraak met opdrachtgevers vanuit verschillende invalshoeken gezocht naar de optimale oplossing. Nadat het definitieve ontwerp is gemaakt wordt de technische uitwerking gedaan in een zgn. BIM-model: een gedetailleerd 3D-model in de computer dat door alle adviseurs en de aannemer wordt gebruikt waardoor fouten in de uitvoering worden uitgesloten.

Afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever wordt gekozen voor een reguliere aanbesteding of een bouwteam, bijvoorbeeld als de opdrachtgever zeer snel wil bouwen of kiest voor een bouwsysteem in hout, waarvoor de expertise van een specifieke aannemer in een vroeg stadium van het proces handig is. In een dergelijk geval hebben we contacten met verschillende aannemers.’

Alle woningen die wij ontwerpen zijn het resultaat van een door de opdrachtgever meegegeven budget en programma van eisen. De bouwsom per m2 verschilt per woning enorm, vanaf ± € 1000,- per m2 (incl. btw). In een oriënterend gesprek kunnen we samen met u doornemen wat de mogelijkheden zijn.

Jan Hoedemaker Architectuur
Rapenburg 54b, 1011 TZ Amsterdam I 06 81913736 I www.janhoedemaker.nl