Jevanhet Architectuur    Julianalaan 11, 3708 BA Zeist      06 16970097    www.jevanhet-architectuur.nl

Jevanhet Architectuur

Jeroen van Hettema is het creatieve brein van Jevanhet Architectuur. Hij werkt het liefst samen met jonge architecten en studenten van Academies van Bouwkunst of TU. Naast een dijk aan ervaring haalt hij kennis binnen door samen te werken met adviseurs en specialisten op het vlak van duurzaamheid en passiefhuizen. In combinatie met een 3D-ontwerpmethode wordt er steeds vaker gebruikgemaakt van een vernuftig CAD-CAM-systeem (model-essembly). Hiermee kunnen unieke oplossingen worden bedacht zonder dat het kostenverhogende effecten heeft op het plan, in vergelijking met traditionele bouwsystemen en -technieken.

Van Hettema: ‘Ik heb affiniteit met moderne architectuur maar voel me vrij om zonder dogma’s authentieke architectuur te realiseren. Mijn werk wordt geïnspireerd door de wensen van mijn opdrachtgevers die door mij en mijn team nauwkeurig worden geanalyseerd en vertaald in een ontwerp. Daarnaast verkennen wij de locatie van het project op verschillende aspecten en niveaus. Op basis daarvan wordt er in nauwe samenspraak met de toekomstige gebruiker een ontwerp gemaakt waarbij architect en opdrachtgever elkaar prikkelen om grenzen te verleggen. De beste plannen komen naast intuïtief ontwerpen vooral voort uit een kritische dialoog met de opdrachtgever.

De afgebeelde woningen tonen een duidelijke wisselwerking tussen plek en plan. Het rieten huis in Woudenberg wordt door zijn vorm en gevelmateriaal op een natuurlijke manier in de omgeving geïntegreerd. De woning in het Lyceumkwartier is een hoogwaardig designhuis, waarbij de bosrijke omgeving op essentiële plaatsen vanuit het huis voelbaar en zichtbaar is. Het contrast tussen natuur en ontwerp versterkt elkaar op subtiele wijze.’

Rieten huis – Woudenberg

Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: ± € 480.000,- (incl. btw).
Vloeroppervlak: 331 m2.
Inhoud woning: 985 m3.
Gevelmateriaal: Nederlands natuurriet, baksteen.

Julianalaan 11, 3708 BA Zeist I 06 16970097 I www.jevanhet-architectuur.nl