KettingHuls    Nieuwe Hemweg 2, 1013 BG Amsterdam     020 3205643    www.kettinghuls.com

KettingHuls

Eenvoud en aandacht voor authenticiteit

Daniëlle Huls en Monica Ketting zijn van mening dat huizen geen opzichzelfstaande objecten zijn. Daniëlle: ‘De relatie met de omgeving is voor ons een belangrijk uitgangspunt bij het vormgeven van een woning. Uitzicht, oriëntatie op de zon of bijvoorbeeld een bestaande sloot kunnen daarbij net zo belangrijk zijn als de woonwensen van de opdrachtgever.

Een mand met appels, een kastanjeboom op de binnenplaats, een mooie grote schuifdeur naar je tuin: het zijn vaak alledaagse elementen die kunnen leiden tot woonplezier. We zijn dan ook altijd op zoek naar deze universele waarden die soms vergeten worden maar waar altijd behoefte aan is en geven ze betekenis in de door ons vormgegeven ruimten.

Eenvoud en de aandacht voor authenticiteit maken de projecten die we realiseren specifiek.

Uitgangspunt bij het ontwerp van de villa in Bilthoven is het ‘openen’ van het huis in de richting van het zuiden en de tuin. De relatie met de omgeving is optimaal door de glazen puien en een houten terras. Doorzichten maken het huis ruim en licht terwijl de verschillende ruimtes zijn afgebakend zodat er een geborgen sfeer ontstaat.

De keuken is de centrale plek in het huis. Je hebt er zicht op allerlei ruimtes. Via een raam boven de trap is er een doorzicht naar de ouderslaapkamer en de bomen. Via een glazen schuifpui tussen de speelhal en keuken en een glazen deur tussen de speelhal en de entree kun je zien wie er aan de voordeur staat en kun je de kinderen in de gaten houden.’

Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: gratis kennismakings-gesprek. Wij maken een vrijblijvende offerte op maat, onderverdeeld in de verschillende ontwerpfases.
Bouwkosten: grofweg variabel tussen de € 250.000,- en € 600.000,- afhankelijk van de gewenste kwaliteit.

Nieuwe Hemweg 2, 1013 BG Amsterdam I 020 3205643 I www.kettinghuls.com

Fotografie: Chiel de Nooyer