Kevin Veenhuizen Architects    Honthorststraat 8, 1071 DD Amsterdam      06 22787349    www.kevinveenhuizen.com

Kevin Veenhuizen Architects

Inspirerende ruimtes, duurzame oplossingen

Kevin Veenhuizen studeerde cum laude af als architect aan de TU in Delft en heeft in 2013 zijn eigen bureau opgericht. Er zijn inmiddels vestigingen in Amsterdam en Rotterdam waar architecten met verschillende nationaliteiten werken. De internationale achtergrond van het team zorgt voor een rijke visie op het werk dat gerealiseerd wordt.

Kevin: ‘Wij zijn ambitieus en hebben ons gespecialiseerd in het ontwerpen van woonhuizen voor particulieren. Toekomstgericht, duurzaam en ecologisch bouwen zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten. In onze ontwerpen maken we gebruik van duurzame technieken en materialen. Elk project is anders, dus we streven een persoonlijke architectuur na, los van een vooraf bepaalde stijl. We werken altijd op een open manier samen met onze opdrachtgevers. We stellen de betrokkenheid van toekomstige bewoners zeer op prijs en hun wensen staan centraal in onze samenwerking.

Wat zo’n samenwerking in de praktijk inhoudt? We beginnen altijd met een analyse van de woonwensen van de opdrachtgever en de mogelijkheden die de locatie biedt. Vervolgens ontwikkelen we de eerste ideeën aan de hand van tekeningen en schaalmodellen. Samen met de opdrachtgever bespreken, testen en herontwerpen we deze ideeën uitvoerig, om zo tot scherpe oplossingen voor de bouwopgave te komen.

Het doel is om binnen het budget een optimaal ontwerp met maximaal resultaat te realiseren. Om de gewenste kwaliteit ook tijdens het bouwen zeker te stellen, leveren wij bouwbegeleiding. Dit betekent dat we regelmatig aanwezig zijn tijdens de uitvoering en toezien dat het ontwerp op de juiste manier wordt uitgevoerd.’

Bosvilla – Sancta Maria
Ontwerpkosten vanaf € 25.000,- (incl. btw). Bouwkosten: ± € 398.000,- (incl. btw). Vloeroppervlak: 231 m2 BVO. Inhoud woning: 670 m3. HSB. Materiaal: baksteen en duurzaam hout. Passiefhuis, dampopen, grondwarmtepomp, groendak.

Honthorststraat 8, 1071 DD Amsterdam I 06 22787349 I www.kevinveenhuizen.com

Fotografie en beeld: Kevin Veenhuizen Architects