Leo Kroon, architect BNA    Molenstraat 28, 2242 HT  Wassenaar      06 30678478    www.leokroonarchitect.nl

Leo Kroon, architect BNA

Elk ontwerp is vernieuwend en persoonlijk

Architect Leo Kroon startte zijn bureau in 2006 en koos bewust voor een eenmanszaak. Kroon: ‘Dat geeft mij de ruimte om vanuit een intensieve persoonlijke gedachtewisseling met de opdrachtgever optimale kwaliteit uit een ontwerpopgave te halen.’

De architectuur die Kroon realiseert wordt gekenmerkt door ruimte en licht en een sterke drang naar vernieuwing, maar valt moeilijk te categoriseren binnen een in de architectuur gangbare stijl of ‘isme’. Kroon: ‘Ik heb geen moeite met het integreren van architectuurstromingen en categorieën als die stimulerend werken bij een ontwerpopgave. Samenspraak met de opdrachtgever ervaar ik als essentieel om gedachten en wensen te definiëren en om van daaruit de ontwerpopgave op te pakken en te verfijnen.

Licht en lucht zijn belangrijke uitgangspunten. Daarnaast zijn omgeving en randvoorwaarden bepalend bij het zoeken naar ontwerpoplossingen die leiden naar iets “eigens”.’ Deze uitgangspunten zijn zichtbaar in het werk dat hier wordt afgebeeld: projecten die zowel in opgave en randvoorwaarden als in architectuur sterk van elkaar verschillen. Juist door die verscheidenheid is creativiteit bij de benadering van de ontwerpopgave van groot belang.’

Duurzaamheidsmaatregelen en energetische aspecten gaan een steeds belangrijkere rol spelen in de ontwerpen van Kroon. Om opdrachtgevers een totaalproject te bieden werkt hij nauw samen met diverse partijen waaronder bouwkundigen, constructie- en installatieadviseurs.

Een eerste kennismaking is altijd gratis en vrijblijvend. In dat gesprek zullen de persoonlijke wensen en gedachten besproken worden. Ook de financiële aspecten, die zeer verschillend kunnen zijn, komen aan bod. We nodigen u graag daarvoor uit.

Ir. Leo Kroon, architect – Molenstraat 28, 2242 HT Wassenaar I 06 30678478 I www.leokroonarchitect.nl

Fotografie en beeld: Leo Kroon Architect