Ligne Architecten    Maria Danneels erf 53, 2907 BD Capelle aan den IJssel      010 2840470    www.ligne-architecten.nl

Ligne Architecten

Volgens architect Tom Nuijens verdient iedere opgave een eigen pragmatische aanpak. Nuijens: ‘Als esthetisch en bouwkundig adviseur wil ik geen architectonische stempel op een plan drukken. De opdrachtgever is een ervaringsdeskundige met ‘woonervaringen’ en goed in staat wensen en eisen te formuleren die worden vertaald in een functioneel ontwerp waarbij ik vaak met verrassende oplossingen kom.

Door middel van 3d- en 2d- visualisaties maak ik inzichtelijk hoe een droomhuis gestalte krijgt. Door onze lage overhead en het inschakelen van vaste adviseurs zijn wij veelal is staat zeer concurrerend te werken.’

De ontwerpen van Ligne Architecten worden vaak gekenmerkt door een classicistische stijl. Het historische karakter van de oude dorpskern van Capelle was bepalend voor het ontwerp van de notariswoning. Natuurstenen kolommen en kaders rondom de vensters op de begane grond geven de gevel allure.

Kenmerkende stijlelementen bij de ontwerpstudie van de villa in Palladiaanse stijl zijn de symmetrische gevelopbouw en het accent op de entree door middel van kolommen en een groot en hoog overstek van het dak.

Naast architectenbureau is Ligne Architecten ook een bouwkundig ingenieursbureau. Kennis van ontwerpen en expertise in bouwtechniek (o.a. over energieneutraal bouwen) en regelgeving gaan er hand in hand.

Ligne Architecten
Maria Danneels erf 53
2907 BD Capelle aan den IJssel
010 2840470