Linda van der Sanden Architectenbureau    Weth. Sonneveldhof 3, 2645 BP Delfgauw      015 256 13 06    www.lvdsanden.nl

Linda van der Sanden Architectenbureau

In het werk van Linda van der Sanden speelt licht een hoofdrol. Het brengt nuances en contrast aan in de ruimtelijkheid en vorm van de ontwerpen.

Van der Sanden: ‘De omgeving is belangrijk. Een gebouw staat nooit op zichzelf maar gaat een relatie aan met de plek. In mijn architectuur pas ik zichtlijnen toe om het gebouw te richten naar de omgeving waardoor specifieke plekken in de buitenruimte aansluiten op specifieke plekken in het interieur.

Daglicht heeft een positieve invloed. Dat geldt voor de hoeveelheid maar ook voor de kwaliteit. Spelen met licht geeft een woning rust (licht van boven) en dynamiek (licht in de gevel). Zo kunnen seizoenswisselingen worden ervaren waardoor je je als bewoner betrokken voelt bij de buitenwereld.

Het resultaat is een lichte, ruimtelijke woning waar de bewoner zich optimaal thuis voelt.’ Linda van der Sanden heeft een eigentijdse signatuur met ruimte voor variaties.

Het bureau besteedt ruime aandacht aan de cliënt, het ontwerp, de uitwerking en de bouwbegeleiding. Van der Sanden: ‘In een ideale werkverhouding is er sprake van een grote wisselwerking tussen architect en opdrachtgever en wordt een ontwerp gemaakt vanuit de beleving van de gebruiker. In het prilste stadium werk ik daarom met referentiebeelden en handschetsen en nodig ik opdrachtgevers uit om samen te schetsen en te schuiven in een werkmaquette.

Een ontwerp is voor mij pas geslaagd als de opdrachtgever het idee heeft het zelf ontworpen te hebben.’

Linda van der Sanden Architectenbureau
Weth. Sonneveldhof 3
2645BP Delfgauw
015 256 13 06
www.lvdsanden.nl
[email protected]