Lofthome    Auguste Comteweg 15, 1349 CD Almere      06 23198527    www.lofthome.nl

Lofthome

Vrijheid in maatvoering met staal, glas en hout

Lofthome is een energiezuinige woning met een industriële uitstraling. Eigentijds maar ook tijdloos. Met zadeldak of platdak, met of zonder verdieping(en). Een woonconcept van staal, glas en hout, met een minimalistisch karakter. Zonder overbodige bouwtierelantijnen en onderhoudsarm. Door zijn eenvoud en functionaliteit een toonbeeld van Dutch Design.

Lofthome is geen cataloguswoning. Elke woning is anders, is een unica en komt onder architectuur tot stand. De maatvoering is volkomen vrij. Omdat de staalconstructie tevens de draagstructuur van de woning vormt, is de leefruimte 100% flexibel indeelbaar. Een Lofthome is daarom levensloopbestendig. Het woonconcept is geïnspireerd op landelijke boerenschuren en op de aantrekkelijke leefkwaliteiten van binnenstedelijke lofts in (historische) pakhuizen en fabrieken. Een open ruimtelijke beleving met veel transparantie. De toegepaste bouwmaterialen worden geheel op maat voorgefabriceerd en op de bouwplaats efficiënt, milieuvriendelijk en snel gemonteerd.

Lofthome voldoet met hooggeïsoleerde bouwmaterialen (Rc-waarde van wand en dak is 6,39) ruimschoots aan de huidige eisen. Hij heeft standaard EPC 0,4 en met extra (energie)installaties wordt de woning energieneutraal. Alle glaspartijen zijn van drievoudig glas met een U-waarde van 0,7 W/m2K.

Er wordt een unieke betalingsregeling gehanteerd: 100% bij oplevering op basis van een bankgarantie. In co-creatie met BKVV Architecten en Hardeman Systeembouw worden de Lofthomes gerealiseerd. De samenwerkingsvorm werd genomineerd met de Co-Creation Award 2013.

Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten casco vanaf: ± € 215.000,- incl. btw. Vloeroppervlak en inhoud woning: volkomen vrij. Voor de gevel- en dakbedekking bestaat ruime keuze. Simpele profielbeplating, hout, leien of bijvoorbeeld cortenstaal.

Auguste Comteweg 15, 1349 CD Almere I 06 23198527 I www.lofthome.nl/ www.loftdesign.nl

 

Fotografie: Hennie Raaymakers

Fotografie: Lofthome