marc prosman architecten    Overtoom 197, 1054 HT Amsterdam      020 4892099    www.prosman.nl

marc prosman architecten

Architect Marc Prosman is in 1990 met eervolle vermelding afgestudeerd aan de faculteit Bouwkunde van de TU in Delft en presenteerde zijn afstudeerproject op de Biënnale van Venetië. Inmiddels werkt hij met een bevlogen team medewerkers in zijn eigen (zeer succesvol gebleken) architectenbureau voor een groot aantal trouwe opdrachtgevers.

Zijn ontwerpen worden gevormd door de locatie, het gebouw en de opdrachtgever. Kenmerkend voor zijn handschrift is een heldere structuur. Prosman: ‘Mijn werk is helder door de mooie zichtlijnen en uitgekiende verhoudingen en omdat ik begrijpelijke gebouwen en interieurs maak.’

Het vrijstaande woonhuis op Rieteiland Oost ligt pal aan de waterkant en is zorgvuldig in de waterrijke omgeving ingebed. Door zijn open en panoramische kwaliteiten wordt een groot gevoel van ruimte gecreëerd. Het vrijheidsgevoel weerspiegelt de wens van de opdrachtgevers en karakteriseert het ontwerp. Het huis is een sculpturaal volume in hout waarin ruimschoots openingen zijn gespaard voor het zicht op het panorama. (Belangrijkste uitgangspunt bij het ontwerpen was het vrije uitzicht over het water.) De achterzijde bestaat geheel uit glazen puien die toegang bieden op het vlonderterras en het pandbrede balkon. De puien worden subtiel omkaderd door dezelfde gevelstructuur in hout waardoor het volume een plastische uitstraling krijgt. De entree (aan de voorzijde) wordt geaccentueerd door een omlijsting in beton. Naast de entree bevindt zich de keuken. De woonkamer (aan de achterzijde) is gericht op het water. Het terras en de tuin zijn op het zuidoosten georiënteerd.

Woonhuis – Rieteiland Oost, IJburg, Amsterdam
Vloeroppervlak: 196 m2. Inhoud woning: 545 m3.
Constructiemethode: staal, beton.
Gevelmateriaal: verduurzaamde houten delen.
Voor tarieven kunt u contact opnemen met het bureau.

Overtoom 197, 1054 HT Amsterdam I 020 4892099
www.prosman.nl