Moen & van Oosten architekten    Westerkade 2, 3016 CL Rotterdam     010 4366688    www.moenvanoosten.nl

Moen & van Oosten architekten

De persoonlijke interesse van Henk Moen heeft ertoe geleid dat Moen & van Oosten Architekten BV de afgelopen twintig jaar naast utiliteitsgebouwen ook veel bijzondere particuliere woningen heeft gerealiseerd, waarvan er vele op architectuurroutes zijn geplaatst. Het zijn woningen die specifiek op en voor de persoonlijke levensstijl van hun opdrachtgevers zijn ontworpen.

Henk Moen: ‘Ontwerpen doe je samen. Openheid is belangrijk om het juiste ontwerp te laten ontstaan. Ik vraag opdrachtgevers vaak om een collage te maken van hun ideale woonbeeld, zo neem ik ze mee in het ontwerpproces. Ze vinden het resultaat vaak verrassend anders dan verwacht maar ook altijd herkenbaar ten aanzien van hun woonwensen. Een goed plan heeft tijd nodig om te groeien.’

Het werk van Moen & van Oosten is soms expressief en een andere keer juist ingetogen van karakter. Aandacht voor oriëntatie, licht, lucht en duurzaamheid zijn vaste waarden. Rode draad zijn de intensieve ruimtelijke beleving, de lange zichtlijnen en de relatie die wordt aangegaan met de omgeving. De woningen zijn tijdloos door hun heldere opzet. Het oudste ontwerp, Villa Mijnsheerenland (1990), zou gisteren ontworpen kunnen zijn. Het is een modern, ingetogen woonhuis opgetrokken uit glas, natuursteen en beton.

Villa Rotterdam (1998) is een modern, expressief woonhuis met veel glas, hout en zink.

De villa’s in Krimpen aan den IJssel (uit 2004 en 2006) zijn modern vormgegeven met veel glas, staal, aluminium, hout en riet.

Moen & van Oosten Architekten B.V.
Westerkade 2, 3016 CL Rotterdam
T 010 4366688
E [email protected]