OAO Open Architecture Office    Hoefkestraat 12, 5611 RM Eindhoven      040 2133081    www.oao.co.nl

OAO Open Architecture Office

OAO is een jong bureau dat in 2006 door Jan Schevers is opgericht. Schevers is een ambitieuze architect en
docent aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij biedt getalenteerde studenten vaak de mogelijkheid om binnen zijn bureau werkervaring op te doen. Een kruisbestuiving die resulteert in een dynamische, inspirerende werkomgeving en vernieuwende architectuur.

Schevers: ‘We werken niet in een eenduidige, vooraf bepaalde stijl. En dat is maar goed ook! Onze architectuur komt voort uit de context, aandacht, sfeer en ruimtelijkheid. Elke opdrachtgever en elke bouwlocatie is totaal verschillend, elk ontwerp dat we hier realiseren is steeds iets compleet nieuws. Alle ontwerpen ontstaan in een volledig open werkproces in samenspraak met de opdrachtgever. Vandaar dat ik mijn bureau Open Architecture Office heb gedoopt.

Tijdens het ontwerpproces werken we veel met maquettes. In combinatie met moderne 3D-visualisaties geeft dat een goed inzicht in het ontwerp, wat de samenspraak met opdrachtgever ten goede komt.

Materiaalgebruik en detaillering zijn belangrijke items in ons werk. Eén van onze opdrachtgevers die door ons een woning in Amsterdam hebben laten ontwerpen droomde ervan om te wonen in een knalrood huis. De rode gevels van het huis op IJburg zijn ontstaan vanuit deze wens en gemaakt van het duurzame, milieuvriendelijke gevelbekledingsmateriaal Eternit. De indeling van de binnenruimte, en met name die van de woonkamer op de eerste verdieping, zorgt voor een fantastisch uitzicht over het Markermeer.’

Woonhuis RenJ – IJburg , Amsterdam
Prijsindicatie ontwerpkosten: ± € 20.000,- en bouwkosten: ± € 250.000,- (incl. btw). Vloeroppervlak: 200 m2.
Inhoud woning: 690 m3.
Constructiemethode: in het werk gestort beton, stapelbouw, HSB gevels.
Gevelmateriaal: Eternit.

Hoefkestraat 12, 5611 RM Eindhoven I 040 2133081 I www.oao.co.nl