ONL [Oosterhuis_Lénárd]    Nieuwlandsedijk 1, 2691 KT ‘s-Gravenzande      010 2447039    www.onl.eu

ONL

Architect Kas Oosterhuis en beeldend kunstenaar Ilona Lénárd bundelden in 1989 hun krachten om een nieuw type architectenpraktijk te beginnen waarbij architectuur, sculptuur en techniek naadloos in elkaar overgaan.

Door deze versmelting heeft ONL een heel eigen stijl ontwikkeld, gebaseerd op de overtuiging dat architectuur altijd actueel moet zijn. De ‘Hessing Cockpit’, het baanbrekende ontwerp voor de autoshowroom langs de A2, is daar een goed voorbeeld van. Deze bedrijfsruimte met vloeiende lijnen oogt als één geheel met de geluidswal.

In particuliere woningbouw past ONL technieken toe die voornamelijk in de utiliteitsbouw worden gebruikt. ONL integreert in haar ontwerpen bijzondere gestroomlijnde vormen die worden ontwikkeld met technieken als Computer Aided Manufacturing. Van parametrische ontwerpmethoden worden particuliere woonhuizen expressief. Oosterhuis: ‘Bouwen is maatwerk. Wij ontwerpen voor de maatschappij van nu, met de technieken van nu, met de emoties van nu voor opdrachtgevers van nu. Vanaf de eerste schets beschouwen wij de opdrachtgever als een volwaardige partner in ons multidisciplinaire team van ontwerpers, constructeurs en klimaatontwerpers.’

Twee recente woningontwerpen die in de komende jaren gerealiseerd worden geven een adequaat beeld van wat de ontwerpers van ONL voor ogen staat bij de bouw van een particulier woonhuis: beeldend sterk, functioneel effectief, bouwtechnisch actueel met krachtige lijnen.

ONL – Kas Oosterhuis
Nieuwlandsedijk 1, 2691 KT ‘s-Gravenzande
the Netherlands
+31 (0)10 244 70 39
www.onl.eu