Orbit architecten    Filipijnenstraat 92, 1339 NX Almere      036 5222366    www.orbitarchitecten.nl

Orbit architecten

Orbit architecten is in 1996 door architect Tjin Kwa opgericht en heeft inmiddels verschillende woonhuizen gerealiseerd. Bij veel projecten is naast het exterieur en het interieur ook het meubilair ontworpen zodat er een eenheid in vormtaal ontstaat. De stapsgewijze benadering die hij heeft ontwikkeld voor individuele opdrachtgevers blijkt ook goed te werken voor particulieren die met een bouwgroep een woning willen realiseren.

Leidend in het ontwerpproces van Kwa zijn de wensen van de opdrachtgever. Samen met de locatie vormen ze het vertrekpunt om een woonhuis vorm te geven waarbij duurzaam bouwen een speerpunt vormt. Kwa: ‘Mijn ideaal is een woning waar verschillende ruimten zonder begrenzingen in elkaar doorlopen en waar daglicht een belangrijke rol speelt. De ideale woning moet altijd een “thuis” zijn dat past in z’n omgeving en is toegespitst op de wensen en het budget van de bewoners.’

De architectuur van Kwa is modernistisch te noemen. Projecten zijn functioneel vormgegeven, met gevels van metselwerk en/of hout, veel glas voor daglichttoetreding en zichtbare staalconstructies. De woonhuizen sluiten aan op de locatie en worden gekenmerkt door eenvoudige, geometrische vormen en strakke lijnen, zijn tijdloos en transparant in hun verschijning en gebouwd met veel natuurlijke materialen. De grote glasvlakken van het huis in Almere Buiten geven zicht op de tuin waardoor grenzen tussen binnen en buiten vervagen. De gevel aan de straatzijde is gesloten gehouden om binnen zoveel mogelijk privacy te hebben. Het huis in Amsterdam past naadloos in de locatie, vanaf het terras kan je zo het water op.

Woonhuis Almere
Vloeroppervlak: 330 m2.
Inhoud woning: 990 m3.
Constructie-methode: staalconstructie en dragende wanden.
Gevelmateriaal: metselwerk, Western Red Cedar, houten kozijnen.
Voor actuele tarieven kunt u contact opnemen met het bureau.

Filipijnenstraat 92, 1339 NX Almere I 036 5222366
www.orbitarchitecten.nl