Plan B Architecten    Kruidenhof 53, 6974 1112 NW Diemen      06 34024021    www.planbarchitecten.nl

Plan B Architecten

Plan B Architecten is een servicegericht bureau dat in 2010 is opgericht door architect Patrick Bil. In de afgelopen jaren is een eigentijds traditioneel oeuvre opgebouwd. Binnen een herkenbaar archetype wordt er met natuurlijke materialen een beeld gevormd dat past bij de tijd waarin het gerealiseerd is.

Bil: ‘Bij het ontwerpen voor particulieren is het resultaat nooit een simpele vertaling van het programma van eisen dat door de architect met een sausje wordt overgoten. Een woonhuis moet qua sfeer, ruimtelijkheid en beeld overeenstemmen met het idee van de opdrachtgever. De architect vervult daarbij de rol van arrangeur en componist terwijl de opdrachtgever de noten aanlevert: dat resulteert in goede muziek!

Per opgave wordt er door mij dan ook een team van specialisten samengesteld dat aansluit bij de ambities van de opdrachtgever. Dat resulteert in een inspirerende samenwerking waarbij het resultaat altijd meer oplevert dan de som der delen.’

De opdracht van de villa in Bergen is in competitie verworven. Het ontwerp is geïnspireerd op de Bergense School en valt op door de traditionele architectuur met een eigentijdse twist. De buitenruimte is expliciet mee ontworpen wat de relatie tussen binnen en buiten versterkt. Het overdekte terras (op de zonzijde) en de toepassing van natuurlijke kleuren en materialen en de half verdiepte ligging van het huis zorgen voor een goede inpassing op de kavel die zich aan de voet van een duin aan de rand van het bos bevindt. Door gebruik te maken van een optimale isolatie en een warmtepomp is een zeer laag energieverbruik gerealiseerd.

Villa Gemeente Bergen (NH)
Prijsindicatie:
– ontwerpkosten 5% van de bouwkosten (excl. btw)
– bouwkosten € 400/m3 (excl. btw)
Gevelmateriaal: baksteen, gebakken pannen, red ceder, zink.

Kruidenhof 53, 6974 1112 NW Diemen I 06 34024021
www.planbarchitecten.nl