Smart Design Studio    Westeinde 81, 2512 GV Den Haag      06 14810848    www.smartdesignstudio.nl

Smart Design Studio

Architect Linda Buijsman richt zich met haar bureau, dat in 2008 is opgericht, uitsluitend op duurzame opgaven. Prettig leven op een bescheiden footprint is uitgangspunt in haar architectuur die wordt gekenmerkt door ruimtelijke ontwerpen en het gebruik van eerlijke en (indien mogelijk) hernieuwbare of hergebruikte materialen. Haar ontwerpen zijn inspired by nature, eigentijds en modern en passen bij de locatie waar ze gerealiseerd worden.

De ruimtelijke plattegronden van het passiefhuis dat Buijsman in Lent heeft gerealiseerd zijn gebaseerd op de stand van de zon. De woning heeft een dampopen gevelopbouw en benut de warmte van de zon in de winter. ‘s Zomers bieden overstekken en schuifluiken beschutting tegen te veel zonnewarmte. De gevelbekleding bestaat uit thermisch verduurzaamd vurenhout en leien die eerder lagen op het Rijksmuseum. De larikshouten kozijnen zijn voorzien van drievoudig glas. Er vindt warmteterugwinning plaats in de ventilatielucht. De luchtkanalen zijn volledig antistatisch en antibacterieel, 75% van elektriciteitsbehoefte wordt opgewekt door 12 PV-zonne-panelen, een uitbreiding met een zonneboiler is mogelijk. De woning is op de toekomst gericht: er kunnen extra kamers worden gerealiseerd en een deel kan worden aangebouwd.

Buijsman: ‘Elk ontwerp wordt op maat van wensen en budget van de opdrachtgever en geheel op de locatie georiënteerd gemaakt. Om ruimtelijkheid en bezonning goed in kaart te brengen wordt er gewerkt met een 3D-tekenprogramma waardoor ik al in een vroeg stadium opdrachtgevers door en om de woning kan laten wandelen. Door een zorgvuldige bouwvoorbereiding en prefabricatie van de houtskeletbouwelementen kan een zeer korte bouwtijd worden gerealiseerd.’

Energiezuinig woonhuis – Lent
Prijsindicatie bouwkosten: ± € 240.000,- (excl. btw).
Vloeroppervlak: 115 m2.
Constructiemethode: betonnen beganegrondvloer, HSB-vloeren, gevels, dak en binnenwanden.
Gevelmateriaal: hergebruikte leien, thermisch verduurzaamd vuren.

Westeinde 81, 2512 GV Den Haag I 06 14810848
www.smartdesignstudio.nl