Studioninedots    Gedempt Hamerkanaal 111, 1021 KP Amsterdam      020 4889269    www.studioninedots.nl

Studioninedots

Studioninedots is een internationaal opererend architectenbureau dat is opgericht door Albert Herder, Vincent van der Klei, Arie van der Neut en Metin van Zijl. Door kennis en creativiteit te bundelen creëert Studioninedots gebouwen en interieurs, die zorgen voor een constante zintuiglijke prikkeling balancerend tussen herkenning en verrassing.

Metin van Zijl: ‘Op Rieteiland Oost is Kavel 01 wat je noemt een droomlocatie. Maar hoe maak je op de mooiste plek van het eiland, op een ruitvormige kavel met scherpe hoeken van 51 graden, een ruime, leefbare woning? Tegenover de openheid van de woonruimte op de begane grond is de verdieping en de woonlaag die deels ondergronds is gebouwd, nadrukkelijk besloten en meer privé. De begane grond vormt hierdoor een volledig transparante tussenverdieping, die een krachtige verbinding maakt tussen het water aan de westzijde en het parkje aan de oostzijde, tussen binnen en buiten.

De villa kent een rijkdom aan ruimtelijke “smaken”. Hij oogt met zijn scherpe hoeken en lange gevels afwisselend rank en slank of juist breed en robuust. Van binnen varieert de sfeer van licht en luchtig tot clubachtig, donker en intiem. Het interieur, zonder gangen, wordt grotendeels bepaald door de dragende betonnen gevels en de centrale constructieve schijf met trap. Samen met een balk op het dak vormt deze schijf een T-constructie waaraan de beganegrondvloer is opgehangen. Zo kon de woonruimte maximaal transparant blijven: deze heeft een kolomvrije overspanning van maar liefst vijftien meter. Alle kasten, de open haard, audioapparatuur en televisie zijn opgenomen in een aantal vrijstaande, op maat gemaakte meubelstukken in de vorm van minimalistische volumes die zijn afgewerkt met donker hout.’

Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: voor actuele tarieven kunt u contact opnemen met het bureau.

Gedempt Hamerkanaal 111, 1021 KP Amsterdam I 020 4889269
www.studioninedots.nl