TAM2 architecten    Zamenhofstraat 150, unit 216, 1022 AG Amsterdam      072 5024052    www.tam2.nl

TAM2 architecten

Architect Martijn Meester heeft zijn bureau in 2001 opgericht en is gespecialiseerd in het ontwerpen en realiseren van de nieuwbouw en verbouw van particuliere woningen. Hij realiseert hedendaagse, comfortabele woningen die op maat van de bewoners worden ontworpen. Een ideale verhouding met opdrachtgevers wordt door hem getypeerd als open, kritisch, met vertrouwen en plezier.

Martijn Meester: ‘Een eigen huis laten ontwerpen en bouwen is een prachtig traject. Nieuwe inzichten en onbekende mogelijkheden dienen zich aan, samen met de opdrachtgever worden wensen, eisen en budget onderzocht en vertaald in een woning die ademt als een tweede huid en meegroeit met de bewoners.’

De afgebeelde woning (in Groningen) is exemplarisch voor het handschrift van Martijn Meester. Het ontwerp is geïnspireerd op de wensen van de opdrachtgever, de omgeving en de lichtval. De woning opent zich maximaal naar het water en de tuin terwijl de privacy wordt behouden. Het rechthoekige volume heeft een opvallende architectonische expressie. De rijke materialisering levert een grote bijdrage aan de zeggingskracht van het ontwerp. De gevels zijn voor een groot deel bekleed met hout, de grens tussen binnen en buiten wordt door grote glazen puien geminimaliseerd. De modernistische vormgeving is ook in het strak gedetailleerde interieur doorgezet waardoor er een eenheid in vormtaal is ontslaan.

De woning is gerealiseerd binnen het scherpe budget van € 1850,- / m2 bvo, inclusief btw, installaties, badkamers, keuken, verlichting, warmtepomp, vloerverwarming en zonnepanelen. TAM2 is gevestigd in Amsterdam en werkt door het hele land.