THEO VERBURG ARCHITECTEN    Bettekamp 11, 6712 EG Ede          0318 619629 www.theoverburg.nl

THEO VERBURG ARCHITECTEN

THEO VERBURG ARCHITECTEN is in 1992 gestart en inmiddels wordt er met een team van twaalf mensen gewerkt aan een breed scala van opdrachten. Theo Verburg: ‘Architectuur is de moeder van alle kunsten. Tegelijkertijd zijn gebouwen ultieme gebruiksvoorwerpen. Bij het maken van een ontwerp staat dan ook niet ons esthetisch ideaal centraal, maar spelen de wensen van de opdrachtgever een cruciale rol. We zijn geen broedende denkers in een ivoren toren, maar betrekken opdrachtgevers als vanzelfsprekend in het hele ontwerp- en bouwproces. Een geïnspireerde samenwerking zorgt uiteindelijk voor innovatieve architectuur. Met behulp van onze ervaring en ideeën op het gebied van duurzaamheid, licht, ruimte en de routing van een gebouw streven wij vol overgave naar een ontwerp dat de eisen en wensen van de opdrachtgever overtreft. Door slim materiaalgebruik, een heldere opzet van de plattegronden en efficiënt inzetten van architectonische elementen is het mogelijk om ook met een beperkt budget een riante woning te realiseren. De woning in Ede is hier een goed voorbeeld van.’

De woning in Renswoude opent zich met een flauw hellend grasdak, in het verlengde van de groene wal waar de woning is ingenesteld, aan de zuidwestzijde naar de zon en het uitzicht. Alle verblijfsruimten liggen in drie niveaus aan een lineaire route en alle functies (inclusief de overdekte parkeerruimte) zijn in één langgerekt bouwvolume ondergebracht.

De woning in Lopik is gelegen op een sniep (een smalle grondstrook). Door hier de woonkamer op de verdieping te leggen en de kap open te klappen, opent de woning zich als het ware naar de zon en op het uitzicht. Het gebrek aan tuin wordt gecompenseerd door een groot dakterras een tweede terras aan het water.

Een eerste kennismakingsgesprek is altijd gratis en vrijblijvend. Vervolgens worden er afspraken op maat gemaakt. Kijk op de website voor meer voorbeelden.

Bettekamp 11, 6712 EG Ede I 0318 619629 I www.theoverburg.nl