UArchitects    Torenallee 30-04, 5617 BD Eindhoven      040 2366535    www.UArchitects.com

UArchitects

Een woning als een duurzaam maatpak

UArchitects is een multidisciplinair architectenbureau dat in 2003 is opgericht. De leiding is in handen van Misak Terzibasiyan. Het team bestaat uit ervaren architecten en tekenaars die werken aan uiteenlopende projecten waaronder vrijstaande villa’s, scholen en sportaccommodaties. In 2015 sleepte het bureau de prestigieuze tweejaarlijkse Dirk Roosenburgprijs in de wacht voor Spilcentrum ’t Hofke in Eindhoven. En in 2017 won het bureau de tweejaarlijkse Victor de Stuersprijs voor het IKC de Geluksvogel in Maastricht. Misak Terzibasiyan: ‘Wij streven ernaar om tijdloze architectuur te realiseren die past bij de locatie en uitdrukking geeft aan de (woon)wensen van opdrachtgevers. De nadruk ligt daarbij op duurzaamheid en innovatief materiaalgebruik.

Zelf een huis realiseren dat helemaal is afgestemd op je eigen wensen is een van de belangrijkste investeringen in het leven en voor de meeste mensen een droom. Bij het ontwerpen van een woonhuis is het dan ook onze ambitie om een maatpak te realiseren. Het ontwerp- en bouwproces zit complex in elkaar, er moet rekening worden gehouden met vele factoren als bouwkosten, materiaalkeuzes, tijdsplanning, ambtelijke instanties en de aannemerkeuze. Wij loodsen opdrachtgevers zorgeloos door het hele proces, met een uniek, hoogwaardig woonhuis als eindresultaat.

In brainstormsessies wordt op praktische woonwensen ingegaan en gedefinieerd wat een huis tot een echt “thuis” maakt. Vervolgens worden ideeën omgezet in ontwerpvarianten en worden er maquettes en tekeningen gemaakt. Elke opdrachtgever heeft eigen wensen en dat leidt telkens tot een uniek type woning. De getoonde villa’s hebben dan ook elk een andere massaopbouw en materialisering.’

Villa Renterghem
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: ± € 400.000,- (incl. btw).
Vloeroppervlak: 275 m2. Inhoud woning: 825 m3.
Constructiemethode: stapelbouw met plaatselijk beton- en staalconstructie. Gevelmateriaal: baksteen, hout en staal.

Torenallee 30-04, 5617 BD Eindhoven I 06 53710468 / 040 2366535 I www.UArchitects.com

Fotografie en beeld: UArchitects