Valk Architecten    Kerkplein 9G, 3764 AW Soest      035 6014946    www.valkarchitecten.nl

Valk Architecten

Na zijn studie Bouwkunde aan de TU Delft heeft Arjan Valk in 1972 het door zijn vader opgerichte bureau Valk Architecten voortgezet. Het werk dat door de architecten wordt gerealiseerd laat zich niet vangen in een bepaalde ontwerpstijl. Arjan Valk: ‘Het is niet alleen de architect die vanuit zijn professie bepaalt hoe een ontwerp eruit komt te zien, ook de inbreng van een opdrachtgever maakt een project uniek. Er wordt altijd gezocht naar een helder concept, zowel in de totale verschijningsvorm als in de ruimten zelf. Daarnaast streven we bij elke opgave naar maximale inpassing van duurzaamheid en energiezuinigheid zonder dat maatregelen hiervoor het ontwerp domineren.

In een ontwerp worden essentiële onderdelen zoals sanitair, haarden en keukens standaard meegenomen omdat deze een wezenlijk onderdeel vormen bij de opzet van een woning. Met name voor de keuken ontlast dit opdrachtgevers bij de zoektocht naar het juiste ontwerp omdat deze al in het totaalontwerp is opgenomen. Er hoeft alleen nog maar een leverancier gekozen te worden.

De woning in Soest is in 2014 genomineerd voor de Passief Bouwen Award en gerealiseerd zonder dat er gebruik is gemaakt van zonnecollectoren of pv-panelen. Door het toepassen van een zeer goed geïsoleerde schil (dak – buitenmuren – vloer) en kwalitatief hoogwaardig isolerende gevelopeningen, gecombineerd met een warmte accumulerende leemkachel voldoet de woning aan alle eisen van het Passief Bouwen.

Neem vrijblijvend contact op om kosteloos inzicht in prijsindicaties te krijgen. Zeker als het om grote investeringen gaat is dat wel zo prettig.’

Historische veestal herbouwd als woning – Soest

Vloeroppervlak: 260 m2.
Inhoud woning: 800 m3.
Constructiemethode: betonnen kelder, constructie begane grond en kap: Frans eiken spanten. Gevelmateriaal: massief houten geveldelen.

Valk Architecten

Kerkplein 9G, 3764 AW Soest I 035 6014946 I www.valkarchitecten.nl