VplusD – bouwkundig ontwerp en adviesburo    Oude Deldenseweg 3, 7161 MD Neede      0545 272715    www.vplusd.nl

VplusD – bouwkundig ontwerp en adviesburo

‘De gebouwde omgeving heeft een grote invloed op ons milieu en op de toekomst van onze kinderen. Duurzaam bouwen en wonen zien wij dan ook als maatschappelijke plicht en als een manier van leven. Dit vertaalt zich bij ons onder meer in het bouwen met stro: een product dat nagenoeg geen milieuvoetprint achterlaat en met minimale aanpassingen geschikt is om als isolatiemateriaal te dienen’, aldus Peter Davids, directeur van VplusD.

‘Op basis van beeldkwaliteitsplannen, de woonwensen en de financiële middelen van de opdrachtgever zijn wij in staat om nagenoeg alle woningtypen te realiseren. De vorm komt daarbij voort uit de functie. Duurzaam, energieneutraal bouwen, wooncomfort, akoestiek en lage bouwkosten zijn kernbegrippen. Daarnaast is de keuze van de installaties van belang, waarbij het huidige en het toekomstige gebruik centraal staan.

Naast het bouwen met stro zijn er natuurlijk vele mogelijkheden om een gebouw met een zo klein mogelijke milieuvoetprint te realiseren. Door de juiste keuzes te maken kan dat zelfs voordeliger uitpakken dan traditioneel bouwen. Zeker als er ook naar de toekomst wordt gekeken en de juiste vergelijkingen worden gemaakt.

Vanuit een grote ervaring en door een goede samenwerking met de uitvoerende partijen kunnen we woningen de noodzakelijke kwaliteit meegeven. Onze ontwerpen kunnen ook uitstekend gerealiseerd worden door opdrachtgevers die de woning (deels) zelf willen bouwen.

Iedere opdrachtgever is uniek en verdient een persoonlijke benadering. We schuiven dan ook graag bij u aan tafel om uw woonwensen te vertalen in een passend, duurzaam ontwerp.’

Project Modesta Wonen 2020 Borne – nulenergiewoning
Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten: ± € 250.000,- (incl. btw).
Vloeroppervlak: 152 m2.
Inhoud woning: 600 m3.
Constructie-methode: houtskeletbouw met straw blocks systems.
Gevelmateriaal: stucwerk met gebluste kalk en Douglas-delen.

Oude Deldenseweg 3, 7161 MD Neede I 0545 272715
www.vplusd.nl