WeberdeJong architecten    Van der Duijn van Maasdamweg 570, 3045 PE Rotterdam      010 4046863    www.weberdejong.nl

WeberdeJong architecten

WeberdeJong architecten is een jong bureau, opgericht door Gerard de Jong en Joke Weber. Met hun jarenlange ervaring, uitgebreide vakkennis en een enorme gedrevenheid werken zij aan tal van inspirerende projecten. Het bureau is gevestigd in Park 16Hoven. De architecten zijn één van de eerste bewoners en kennen de wijk als geen ander. Hierdoor is er een bijzondere band met – en gevoel voor – Park 16Hoven ontstaan. Dat gevoel willen ze vertalen in de woningontwerpen die ze voor Park 16Hoven hopen te maken.

‘Architectuur is niet alleen ons vak maar ook onze passie. Enthousiasme bepaalt onze manier van werken en dat zie je in de kwaliteit van het eindproduct. Wij benaderen een opgave vaak pragmatisch maar nooit dogmatisch. Iedere opgave is uniek en wordt door ons open en onbevangen aangepakt. In een dynamisch ontwerpproces zoeken wij in dialoog met onze opdrachtgevers naar verrassende ideeën. In dit proces zijn wederzijds vertrouwen, bezieling en ruimte voor creativiteit van wezenlijk belang.

Onze kracht ligt in het vermogen om de essentie van de opgave te vertalen in een concept. Wij zijn ervan overtuigd dat vanuit een goed concept als “vanzelf” een goed ontwerp volgt. Het DNA van een ontwerp is namelijk bij de geboorte van het concept al vastgelegd.

Programma en context zijn belangrijke inspiratiebronnen voor onze ontwerpen die wij consequent uitwerken van ruwe schets tot in detail.’ Exterieur- en interieurdisciplines worden daarbij integraal ingezet. De architectuur van het duo is overwegend modernistisch. Zelf gebruiken ze liever de term ‘conceptualisme’. Eenvoud en duidelijkheid van vorm gecombineerd met hoogwaardige ruimtelijke kwaliteiten zijn kenmerkend voor de ontwerpen.

Van der Duijn van Maasdamweg 570, 3045 PE Rotterdam
010 4046863