BERG architects    Postbus 23140, 3001 KC Rotterdam      06 24605033    www.berg-architects.com

BERG architects

Basis van de samenwerking tussen Daan Zandbelt en Rogier van den Berg is hun brede opvatting over architectuur. Zij ontwerpen meubilair, interieurs, gebouwen en stedenbouwkundige plannen. De architecten werken vanuit een heldere strategie, zonder dwingende architectuurstijl. Interactie met opdrachtgevers wordt als inspirerend ervaren.

Zandbelt: ‘Afhankelijk van het type opdrachtgever en de bouwlocatie kan dat tot zeer uitgesproken of juist ingetogen architectuur leiden.’ Het werk van het duo wordt gekenmerkt door een moderne, strakke vormentaal en het gebruik van klassieke materialen en gedegen constructie. Illustratief voor hun werkwijze is ‘villa in de duinen’ (2008).

Zandbelt: ‘Twee intensieve gesprekken met de opdrachtgever waarin de opdracht is geformuleerd waren cruciaal voor het eindresultaat. Er is besloten om een opnieuw vorm te geven, glooiend duinlandschap om het huis te draperen dat op verschillende niveaus toegang tot het landschap geeft. De bel-etage die rondom een patio is vormgegeven, zweeft aan de oostzijde boven een duinpan, aan de westzijde leidt een luie trap direct naar de duinen. De bel-etage ligt op een betonnen basement waar zich ook de entree bevindt. In het souterrain, half ingegraven in een duin, is een gastenverblijf. Op de bovenste verdieping een slaapvertrek met toegang tot een terras. Een daktrap biedt uitzicht over zee.

Rogier van den Berg: ‘Groen vormt ook op Park 16Hoven de verbindende factor. We kunnen daar een plek creëren die niet voor het moment, maar voor een leven kwaliteit kan garanderen.’

Zandbelt en Van den Berg gaan ieder eigen weg.
Zandbelt&vandenBerg was 10 jaar lang werkzaam op het gebied van architectuur, stedenbouw en strategie. Zowel Daan Zandbelt als Rogier van den Berg continueren de volle breedte van het werkveld in andere ondernemingen.

Rogier van den Berg:

BERG architects
info@berg-architects
www.berg-architects.com
Postbus 23140, 3001 KC Rotterdam
06 24605033

SmartCityStudio
Concepts and design for Smart Cities
[email protected]
www.smartcitystudio.com
Postbus 23140, 3001 KC Rotterdam
06 24605033

Daan Zandbelt is sinds juni 2015 partner bij de Zwarte Hond:

DeZwarteHond
postadres / postal address:
Postbus 25160, NL-3001 HD Rotterdam

bezoekadres / visitor address:
Rotterdam Building
Aert van Nesstraat 45, NL-3012 CA Rotterdam

Tel: +31 (0)10 240 90 30
e-mail: [email protected]