Zonnehaardwoning    Rotterdamseweg 183c, 2629 HD Delft      015 2123626    www.zonnehaardwoning.nl

Zonnehaardwoning

Concept voor duurzame en energieneutrale woningen

De Zonnehaardwoning is een concept om met eenvoudige en betaalbare bouwkundige ingrepen duurzame en energieneutrale woningen te realiseren. Het idee is door Ernest Israëls (BOOM Delft) en Guus Westgeest (TU Delft) ontwikkeld en omarmd door de architecten van STAcHE ARCHITECT bna en Van Ettekoven | ontwerp & advies.

De ontwerpers hebben inmiddels verschillende woningen gerealiseerd die allemaal op dit concept gebaseerd zijn: het project Veldzicht, het Tangramhuis, het Duurzaam Chalet en Groene Vingers.

Israëls: ‘Duurzaam, gezond en energieneutraal wonen zijn uitgangspunten van de drie samenwerkende bureaus. De maatregelen om een woning duurzaam te maken zijn volledig geïntegreerd in de architectuur, waardoor er nieuwe, boeiende vormen en woonconcepten ontstaan, die gerealiseerd worden voor een tarief dat aanzienlijk lager is dan vaak wordt gedacht.

Naast functie en constructie wordt de vormgeving bepaald door de duurzaamheidseisen die aan de woning worden gesteld. Bijvoorbeeld de lamellen voor de ramen, compacte volumes, grote overstekken en forse raampartijen of juist hele kleine, serres of gevels zonder openingen en het gebruik van warme, natuurlijke materialen: alles heeft een reden en draagt bij aan de vormgeving van de woning.

Oriëntatie op de zon, vorm en positie van raamopeningen, goede isolatie, een sfeervolle haard als hoofdverwarming en natuurlijke ventilatie en koeling zorgen voor een gezond binnenklimaat.’

Zonnehaardwoning Tangramhuis

Prijsindicatie ontwerp- en bouwkosten vanaf: ± € 170.000,-

(incl. btw). Gevelmateriaal: hout of begroeiing.

Zie ook: www.tangramhuis.nl

Rotterdamseweg 183c, 2629 HD Delft I 015 2123626

www.zonnehaardwoning.nl

www.stache-architect.nl

www.joostvanettekoven.nl