RESTYLE XL interior projects    Kuipersweg 25AB, 3449 JA Woerden      0348 562702    www.restylexl.nl

RESTYLE XL interior projects

Het vervaardigen en verkopen van een steigerhouten tafel in 2005 blijkt het startpunt van de succesvolle kwaliteitszaak Restyle XL. “In 2005 zagen we kans om het destijds interessante en hippe product te fabriceren en in de markt te zetten. Onze eerste tafels hebben we via Marktplaats verkocht”, blikt Dennis van Oudenallen terug. We werken inmiddels uitsluitend met kwaliteitsproducten en laat in het veelzijdige portfolio veel meer zien dan de houten tafel uit de beginperiode. “We realiseren ambachtelijke meubels met bijzonder hout.”

“Al ondernemend en lerend zijn we stapje voor stapje gekomen tot waar we nu staan als bedrijf. We hebben de markt goed onderzocht en zeker ook goed geluisterd naar de geluiden uit diezelfde markt. Al snel kwamen we tot de conclusie dat als we onderscheidend en vooruitstrevend wilden zijn, we op zoek moesten naar speciaal kwaliteitshout.” Die zoektocht leidde onder meer naar Wit-Rusland, Roemenië, Kroatië, Oostenrijk, Canada en de Verenigde Staten. Restyle XL heeft in de loop der jaren een netwerk opgebouwd waardoor gebruikt kwaliteitshout uit onder meer de genoemde landen een weg vindt naar de werkplaats in Woerden. “We werken onder meer met gedroogd en oud eikenhout, barnwood, grenen, hardhout, sloophout en oude wagondelen. Het hout is door weer en wind getekend. Kent een lange historie en leent zich perfect voor onderscheidende keukens of meubels met karakter.”

Houten keukens op maat
“Maar niet alleen je netwerk is belangrijk, ook moet je als bedrijf het gehele proces onder de knie krijgen. Hoe behandel je het hout? Hoe droog je het op de juiste wijze en hoe pas je het uiteindelijk toe? En daarnaast heb je natuurlijk ambachtelijke vakmensen nodig die in de werkplaats onderscheidende en fraaie dingen kunnen maken”, aldus Dennis. Hij vervolgt: “We richten ons vooral op keukens, badkamermeubels en tafels. We werken met hout waar niet iedereen zomaar aan kan komen. Daarnaast gooien wij over elke creatie ons eigen sausje heen. Net iets anders zijn dan anderen. Hoe? De massief houten fronten in de keuken zijn bij ons bijvoorbeeld net iets dikker dan bij anderen. Dat maakt de keuken robuuster en geeft de keuken nog meer karakter.”

Badkamermeubels van hout
De aanwezige creativiteit, het geleverde vakwerk en de kwaliteit van het eindproduct maken van Restyle XL een bedrijf dat in de laatste 12 jaar een groot klantenbestand heeft opgebouwd. “Feit is natuurlijk ook dat hout prima te combineren is met andere materialen en goed past bij elke gewenste woonstijl. Of je nu een strakke moderne keuken wenst of een landelijke of zelfs klassieke keuken. Hout draagt in elke stijl bij aan de gewenste uitstraling”, roemt Dennis de veelzijdigheid van het karakteristieke hout aan toe. Zoals gesteld richt Restyle XL zich vooral op keukens en badkamermeubels, maar Dennis durft te stellen dat ook complete inrichtingen tot de mogelijkheden behoren. “We hebben de ervaring en de creativiteit, we kennen het product door en door en we werken alleen maar met kwaliteitsproducten. Dus ja, complete inrichtingen kunnen wij zeker aan.” Een complete inrichting, een badkamermeubel of een houten keuken op maat. De uitstraling van de creaties van Restyle XL is immer karakteristiek. Sfeervolle creaties met een verhaal. Houten ambachtelijke meubels met historie. “Maar je moet natuurlijk wel van hout houden”, sluit de bevlogen vakman lachend af.

Kom vrijblijvend langs in onze showroom voor een kennismaking of breng eerst een bezoek aan onze website www.restylexl.nl.

Kuipersweg 25AB, 3449 JA Woerden I 0348 562702 I www.restylexl.nl
Fotografie: RESTYLE XL interior projects